Головна Новини Світ Китай За прикладом РФ: адмірал США розповів, коли Китай готує вторгнення на Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

За прикладом РФ: адмірал США розповів, коли Китай готує вторгнення на Тайвань

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

21 березня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:

Китай, як і раніше, активно нарощує військовий та ядерний арсенали у рекордних масштабах з часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на острів Тайвань до 2027 року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Bloomberg" зробив голова Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Акіліно.

За прикладом РФ: адмірал США розповів, коли Китай готує вторгнення на Тайвань

Коли Китай буде готовий напасти на Тайвань. Фото з відкритих джерел

Адмірал вважає, що всі ознаки свідчать про підготовку до вторгнення Китаю, офіційний оборонний бюджет якого за останні роки збільшився на 16%, до 223 мільярдів доларів.

Зазначається, що народно-визвольна армія Китаю (НВАК) лише за три роки збільшила кількість винищувачів на 400, а великих військових кораблів – на 20 одиниць. Також Пекін подвоїв свій арсенал балістичних та крилатих ракет.

"Все вказує на наказ лідера Сі Цзіньпіна на зустрічі НВАК бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року", — сказав Акіліно.

При цьому розвідка США вважає, що Китай не хоче воєнного конфлікту через Тайвань, зазначається в матеріалі.

20 березня міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що Китай збудував великі військові бази на трьох островах навколо Тайваню в Південнокитайському морі.                                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може спалахнути війна між Китаєм і Тайванем найближчим часом: що вже робить глава КНР Сі Цзіньпін.

Також видання "Коментарі" повідомляло, як розуміти недавні дії Китаю: що важливо враховувати Україну. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 березня 2024, 11:15

Будемо сподіватись що китайці проявлять таку ж наполегливість у поверненні Тайваню яку українці проявляють щоб повернути окупований Крим. Проявлять таку ж мужність яку проявляють палестинці у боротьбі з обрізаними терористами. Ні подвійним стандартам не може бути гарного окупанта сепаратиста чи нападника.


Новини