Головна Новини Світ Китай Напруга між США та Китаєм зростає: Китай розмістить нову військову базу
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруга між США та Китаєм зростає: Китай розмістить нову військову базу

Китай планує будівництво бази біля Атлантичного океану

6 грудня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Китай планує будувати свою першу постійну військову базу біля Атлантичного узбережжя Африки, а Вашингтон, який не дуже підримує цю ідею, уже розпочав дипломатичні зусилля, щоб запобігти будь-яким планам. Про це повідомляє Fox News.

Напруга між США та Китаєм зростає: Китай розмістить нову військову базу

Президент Джо Байден і перша леді Джилл Байден біля Білого дому - Fox News

Американські чиновники, посилаючись на секретні звіти американської розвідки, повідомили, що Пекін може розглядати портове місто Екваторіальної Гвінеї Бата в якості бази. У звіті говориться, що Бата вже має глибоководний порт, який був модернізований компанією China Road & Bridge з 2009 по 2014 рік. У звіті йдеться, що розвідка США вперше дізналася про можливість створення бази у 2019 році.

Пентагон і Білий дім не відповіли відразу на електронний лист від Fox News з проханням прокоментувати цю ситуацію. Напруга між США та Китаєм зростає. Пекін висловив незадоволення військовими кораблями США, які час від часу з'являються в Південно-Китайському морі, а США звинуватили Китай у дестабілізації регіону через агресію, спрямовану проти Тайваню.

Президент Байден заявив, що головним пріоритетом його адміністрації є не дозволити Китаю перевершити США за час його президентства. Звіт з’явився лише через кілька днів після того, як Пентагон оголосив про плани серйозного покращення інфраструктури на військових аеродромах на Гуамі та в Австралії задля протидії Китаю.

Як повідомляли раніше "Коментарі", голова британської розвідки Річард Мур заявив, що занадто самовпевнений і наполегливий Китай під керівництвом президента Сі Цзіньпіна і за правління Комуністичної партії ризикує зробити прорахунки на міжнародній арені, включаючи недооцінку рішучості Сполучених Штатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини