Головна Новини Світ Китай Напруга зростає: Китай і США серйозно посварилися через ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруга зростає: Китай і США серйозно посварилися через ядерну зброю

США і Китай припинили переговори про нерозповсюдження ядерної зброї

18 липня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Китай оголосив про припинення переговорів зі США про контроль над озброєннями та нерозповсюдження ядерної зброї.

Напруга зростає: Китай і США серйозно посварилися через ядерну зброю

Між Пекіном і Вашингтоном зросла напруга. Фото з відкритих джерел

Як заявив речник МЗС Китаю Лінь Цзянь, Пекін вирішив ухвалити відповідне рішення через продаж Штатами зброї Тайваню.

Washington Post пише, що зрив переговорів стався через кілька місяців після того, як США і Китай провели свій перший офіційний діалог з цього питання майже через п'ять років.

"Останніми тижнями і місяцями, незважаючи на рішучу опозицію Китаю і неодноразові протести, США продовжували продавати зброю Тайваню та робили речі, які серйозно підривають основні інтереси Китаю та взаємну довіру між Китаєм і США", — сказав представник китайського МЗС.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон продовжуватиме зміцнювати безпеку союзників та партнерів у азійському регіоні, яким загрожує Китай.

"Китай вирішив наслідувати приклад Росії, стверджуючи, що участь у контролі над озброєннями не може тривати, коли є інші виклики у двосторонніх відносинах. Ми вважаємо, що такий підхід підриває стратегічну стійкість. Це збільшує ризик динаміки гонки озброєнь", — сказав Метью Міллер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай взяв три компанії з Європейського союзу в центр антидемпінгового розслідування щодо демпінгу цін на свинину. Це сталося в рамках торгової війни, яку Пекін розпочав після того, як ЄС оголосив про введення нових мит на китайські електромобілі. Компанія Danish Crown заявила, що під час розслідування зберігатиме "повну прихильність і прозорість" та сподівається на "постійну конструктивну співпрацю" з усіма відповідними органами і сторонами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини