Головна Новини Світ Китай Торгова війна набирає обертів: Китай підклав ЄС справжню "свиню"
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгова війна набирає обертів: Китай підклав ЄС справжню "свиню"

Пекін веде ще одне розслідування з приводу демпінгу.

18 липня 2024, 17:20 comments1010
Поділіться публікацією:

Китай взяв три компанії з Європейського союзу в центр антидемпінгового розслідування щодо демпінгу цін на свинину. Це сталося в рамках торгової війни, яку Пекін розпочав після того, як ЄС оголосив про введення нових мит на китайські електромобілі.

Торгова війна набирає обертів: Китай підклав ЄС справжню "свиню"

Китай взявся за свинину з ЄС (фото з відкритих джерел)

За даними Bloomberg, на останньому етапі перевірки Китай обрав данські компанії Crown A/S, Vion Boxtel BV та Litera Meat S.L.U. — трьох найбільших експортерів свинини з ЄС до Китаю. Їх визначили для виявлення факту демпінгу та оцінки збитків, завданих внутрішньому ринку. Ці компанії мають надати повні й точні відповіді на запитальники, видані Китаєм.

Компанія Danish Crown заявила, що під час розслідування зберігатиме "повну прихильність і прозорість" та сподівається на "постійну конструктивну співпрацю" з усіма відповідними органами і сторонами.

Крім того, Китай обрав 24 вітчизняних виробників свинини, зокрема 20 з найбільшим обсягом забою, для визначення збитків від можливого демпінгу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що торгова війна ЄС набирає обертівЄвропейський Союз хоче ввести ввізне мито на всі товари з китайських "Temu", "Aliexpress" та "Shein".  Про це повідомляє "Financial Times". Європейська комісія має намір скасувати поріг у 150 євро, нижче за який імпортні товари звільняються від мит. Зазначається, що це має на меті зупинити сплеск того, що в ЄС називають неякісними товарами, які надходять із Китаю. У повідомленні йдеться, що основними платформами, на які спрямовані ці заходи, є китайські онлайн-майданчики "Temu" та "AliExpress", а також роздрібна мережа магазинів одягу "Shein".

 За інформацією Єврокомісії, минулого року в ЄС було ввезено 2,3 млрд товарів вартістю нижче за безмитний поріг у 150 євро.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини