Головна Новини Світ Китай Не лише Росія: Зеленський назвав країну, яка допомагає Москві зірвати Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Росія: Зеленський назвав країну, яка допомагає Москві зірвати Саміт миру

За словами Володимира Зеленського Китай став інструментом Путіна, який російський диктатор використовує для спроби зриву Саміту миру.

2 червня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Китай допомагає Росії зірвати Саміт миру. За словами Зеленського Пекін став "інструментом в руках Путіна" та впливає на рішення інших країн щодо поїздки на Саміт миру.

Не лише Росія: Зеленський назвав країну, яка допомагає Москві зірвати Саміт миру

Зеленський на конференції "Діалог Шангрі-Ла". Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру на конференцію "Діалог Шангрі-Ла", де розповів, що 106 країн погодились взяти участь у Саміті миру щодо війни в Україні. Проте, за словами президента, Росія використовує китайський вплив в азійському регіоні та блокує їх участь у мирному саміті.

"Росія, на жаль, користуючись впливом Китаю на регіон, робить все, щоби зірвати Саміт миру. Шкода, що така велика незалежна потужна країна, як Китай, є інструментом в руках Путіна. Китай, на жаль, працює над тим, щоби країни не приїжджали на Саміт миру", — сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що йому не вдалось зустрітись з представниками Китаю в Сінгапурі. Президент зазначив, що останні переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном були рік тому телефоном, і саме Китай не бажає підтримувати контакти з Україною.

"На жаль, на сьогодні контактів з Китаєм потужних немає, через те, що цього не хоче китайська сторона", — додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на конференції "Діалог Шангрі-Ла" виступив міністр оборони КНР, який зробив нову заяву щодо постачання зброї з Китаю до Росії.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський висловив своє розчарування щодо країн, які блокують та намагаються зірвати Саміт миру у Швейцарії. Президент закликав країни азійського регіону взяти участь у мирному саміті, щоб бути включеними до глобальних міжнародних подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини