Головна Новини Світ США Пентагон звинувачує Китай через небезпечний маневр пілота (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон звинувачує Китай через небезпечний маневр пілота (ВІДЕО)

Китайський пілот здійснив небезпечний повітряний маневр поруч з американським літаком, що призвело до турбулентності.

31 травня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Китайський винищувач J-16 здійснив небезпечне та "невиправдано агресивне" перехоплення американського літака-розвідника RC-135 над Південнокитайським морем. Пентагон звинуватив Китай у посилені напруги та показав відео небезпечного маневру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Пентагон звинувачує Китай через небезпечний маневр пілота (ВІДЕО)

Пілот у винищувачі J-16. Фото з відкритих джерел

26 травня інцидент за участю американських та китайських військових стався у напруженому секторі Південнокитайського моря, де стикаються інтереси одразу кількох країн. Пентагон звинуватив китайського пілота в "невиправдано агресивному" маневрі. Китайський льотчик пролетів на небезпечно близькій відстані перед носом розвідувального літака RC-135. Такі дії спровокували турбулентність в яку потрапив американський літак. Інцидент добре помітний на відео, який оприлюднив Пентагон.

Маневр китайського винищувача J-16, який викликав турбулентність міг призвести до того, що американські пілоти втратили б контроль над своїм літаком. Пентагон також додав, що події відбувались у міжнародному повітряному просторі, тому бойова машина Китаю не мала підстав здійснювати небезпечний маневр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський винищувач подібним чином перехопив польський літак. Польський літальний апарат потрапив у зони турбулентності, а пілоти тимчасово втратили контроль. Через кілька секунд їм вдалось відновити свій політ.

Також "Коментарі" писали про три причини, чому Україна досі не отримала американські винищувачі F-16. Серед одних з найбільших проблем є базування бойових машин на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини