Головна Новини Світ Китай Небезпека поблизу Тайваню. Китай відправив військові літаки та кораблі
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпека поблизу Тайваню. Китай відправив військові літаки та кораблі

Китай небезпечно діє поблизу Тайваню. Військова техніка перейшла умовну буферну зону з Тайванем. що змусило останніх вислати свої літаки для моніторингу ситуації.

1 лютого 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай відправив 34 військових літаки та 9 військових кораблів до Тайваню минулої доби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністра закордонних справ Тайваню Джозефа Ву.

Небезпека поблизу Тайваню. Китай відправив військові літаки та кораблі

Китай відправив військові кораблі та літаки в Тайвань. Фото з відкритих джерел

В бік Тайваню вирушили 34 літаки, 20 з них перетнуло зону ідентифікації протиповітряної оборони Тайваню і пройшли через середню частину Тайванської протоки, яка є неофіційної буферною зоною між двома режимами. Серед літаків, які увійшли в повітряний простір Тайваню були Shenyang J-11, Shenyang J-16, Chengdu J-10, а також Су-30, що виготовляє Росія.

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що направило власні військові кораблі та літаки для моніторингу ситуації та порушення повітряного простору китайськими силами. Китай не вперше порушує буферну зону між обома сторонами конфлікту. У січні 2023 року стався рекордний перетин, коли в повітряний простір острівної країни увійшла 71 військова техніка Китаю.

"Гадаю, це відповідь Комуністичної партії Китаю на те, що Тайвань підтримують його союзники. Що ж, Комуністична партія Китаю не може диктувати, яких ми заводимо друзів або які друзі нас підтримують. Нас і надалі сприйматимуть як силу добра у світі. Примусова це не змінити", — написав міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай розлючений діями новообраного президента Чехії. Петр Павел зробив офіційний дзвінок до лідерки Тайваню.

Також "Коментарі" писали про зброю, яка може змінити баланс сил в Україні. Вона надійде в новому пакеті допомоги від США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини