Головна Новини Світ Китай Паніка у Китаї: популярний товар зникає з полиць магазинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Паніка у Китаї: популярний товар зникає з полиць магазинів

Мешканці Китаю почали масово купувати товар, через Японію, яка скинула воду з АЕС в Тихий океан.

31 серпня 2023, 16:42 comments4349
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Японія почала процес очищення атомної станції у Фукусімі. Вода, яка раніше застосовувалась для охолодження реакторів тепер скинута в Тихий океан. Такі дії викликали стурбованість у Китаї, який є один з найбільших імпортерів солі з Японії.

Паніка у Китаї: популярний товар зникає з полиць магазинів

У Китаї зникла сіль з магазинів через скид Японією води з АЕС. Фото з відкритих джерел

Сусідні з Японією країни побоюються наслідків скидання води з атомної електростанції у природні водойми. Найбільше критикує дії Японії Китай, а його жителі роблять величезні запаси солі. Навіть інтернет-магазини відчувають дефіцит цього продукту. Додаткове занепокоєння почалось після рішення Китаю повністю припинити імпорт риби та морепродуктів з Японії. У 2022 році Китай закуповував 42% цієї продукції в Японії.

Попри занепокоєння китайців, влада КНР виступила з заявою, що внутрішні потужності з виробництва солі мають покрити усі потреби жителів Китаю та закликали до раціональних закупівель відповідно до своїх потреб. Також запанікували жителі Південної Кореї, які почали робити запаси солі, як наслідок її ціна підскочила до 27%.

Нагадаємо, що план очищення АЕС був повідомлений Японією у 2019 році. Його перевірила група вчених з МАГАТЕ, яка оцінила план таким, що має незначний радіологічний вплив на людей і навколишнє середовище.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр Японії з'їв рибу після зливу радіоактивної води.

Також "Коментарі" писали про Китай, який показав нову офіційну карту своєї країни, де відібрав частину територій Росії. Наразі Росія не коментувала цю ситуацію. Однак виявилось, що Китай також приписав собі спірні території між КНР та Індією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини