Головна Новини Світ Китай Пекін погрожує Україні: Reuters дізналося, що розлютило владу КНР
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекін погрожує Україні: Reuters дізналося, що розлютило владу КНР

За інформацією Reuters, Китай погрожує Україні через внесення компаній країни до списку "спонсорів війни"

1 лютого 2024, 14:57 comments8222
Поділіться публікацією:

Китайський посол повідомив про негативні наслідки для двосторонніх відносин практики внесення китайських компаній до переліку спонсорів війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство Reuters, з посиланням на власні джерела.

Пекін погрожує Україні: Reuters дізналося, що розлютило владу КНР

Китай. Фото: з відкритих джерел

НАЗК внесла 14 китайських компаній до списку "міжнародних спонсорів війни". Китай має найбільшу кількість компаній у цьому списку серед усіх країн світу.

Зокрема до списку входять такі торгові гіганти як: Alibaba Group; Xiaomi Corporation; Китайська морська нафтова корпорація; Китайська корпорація з будівництва залізниць.

Reuters, посилаючись на співрозмовників, додало, що в результаті Китай не висунув жодних умов чи "тимчасових рамок" для України, а просто висловив свою думку щодо списку.

Інше джерело припустило, що Пекін може пов'язувати це питання з китайськими закупівлями українського зерна. Китай у 2023 році став другим імпортером української агропродукції серед усіх країн світу, загальна сума закупівель становила 2,22 млрд дол.

Згідно з урядовими даними, через новий чорноморський судноплавний коридор, створений Києвом у серпні минулого року, близько 30% морського експорту України, включаючи продукти харчування, метали та руду, було відправлено до Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні тисячі камер спостереження передають інформацію до Китаю: у чому загроза.

Також видання "Коментарі" повідомляло — як Китай розглядає війну в Україні: чому дистанціюється від української формули світу. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини