Головна Новини Світ Китай Пекін розлютився на Кремль: Стало відомо чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекін розлютився на Кремль: Стало відомо чому

Китай хотів інформацію про підтримку РФ тримати в секреті, аби не зашкодити свої національним інтересам

3 березня 2023, 20:20 comments4193
Поділіться публікацією:

Китайська влада розлютилася на Кремль через те, що інформація про переговори про продаж зброї Москві була перехоплена Вашингтоном і оприлюднена. Про це йдеться на The Economist із посиланням на європейського чиновника, знайомого з цим питанням, пишуть "Коментарі".

Пекін розлютився на Кремль: Стало відомо чому

Китайська влада хотіла, щоб будь-яка можлива підтримка залишалася в секреті, оскільки це може підірвати можливість Пекіна виступити в ролі нейтрального посередника в переговорах, а також вдарить по відносинах зі США та Європою.

"З іншого боку Китай не хоче, щоб Росія була розбита на полі бою, особливо за допомогою американських ракетних установок і європейських танків. Пекіну також вигідне перенаправлення американських енергоносіїв до Європи з Індо-Тихоокеанського регіону через війну", — йдеться у виданні.

Китайська зброя може допомогти схилити шальки терезів на користь Росії на полі бою. Зараз — це четвертий за величиною у світі експортер зброї, вісім китайських компаній входять до списку 100 найкращих світових збройових компаній Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру.

"Артиллерію у Китаї виробляють за тим самим стандартом, що й у Росії, а отже, постачання можуть запобігти дефіциту снарядів у російській армії, що насувається, —  каже Лонні Хенлі, колишній співробітник Управління оборонної розвідки Пентагону. — Можливі поставки артилерії матимуть велике значення за нинішніх умов війни, де виснаження запасів — критичний фактор, а швидкість обстрілів впливає на успіх".

У лютому Білий дім повідомив, що Китай розглядає можливість надання боєприпасів і зброї Росії, зокрема про це говорив держсекретар США Ентоні Блінкен. А вже 23 лютого повідомив, що російські збройні сили ведуть переговори з китайським виробником Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology про купівлю 100 ударних безпілотників. Пізніше стало відомо, що Китай розглядає можливість відправки снарядів Росії.

 На порталі "Коментарі" йшлося про те, що після поразки Росія стане дешевою автозаправною станцією Китаю, доки її не викачують, а потім Китай викине її на смітник.

Писали "Коментарі" раніше й про відправку Росією в Китай урану, який Пекін зможе перетворити на плутоній для ядерної зброї. І через кілька років наростити ядерний військовий потенціал співмірний з США та РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три "китайські горішки" Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини