Головна Новини Світ Китай Пекін відповів Зеленському на критику "мирного плану" Китаю та Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекін відповів Зеленському на критику "мирного плану" Китаю та Бразилії

Китай і надалі хоче сприяти політичному врегулюванню "кризи" в Україні

13 вересня 2024, 16:28
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін не відвертається від Києва та перебуває у постійному контакті з обговорення шляхів врегулювання війни. Разом з тим Китай після критики президента Володимира Зеленського "мирного плану" заявив, що й надалі сприятиме політичному врегулюванню "кризи". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила речник МЗС Китаю Мао Нін.

Пекін відповів Зеленському на критику "мирного плану" Китаю та Бразилії

Китай. Фото: з відкритих джерел

Спікер відреагувала на недавню критику Зеленського так званого "мирного плану" Китаю та Бразилії. Глава української держави назвав план "деструктивним".

У Пекіні нагадали, що Китай і Бразилія висунули шість спільних домовленостей щодо вирішення "невідкладного пріоритету", що полягає у деескалації ситуації.

"У загальних домовленостях наголошується, що всі відповідні сторони повинні дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме заборони розширення поля бою, ескалації боїв та жодних провокацій з боку будь-якої сторони. Він також закликає всі сторони бути відданими діалогу та переговорам, збільшувати гуманітарну допомогу, протистояти використання ядерної зброї, протистояти нападам на атомні електростанції та захищати стабільність глобальних промислових ланцюгів та ланцюгів поставок", — сказала Мао Нін.

Спікер МЗС Китаю уточнила, що "мирні ініціативи" Китаю та Бразилії отримали позитивну оцінку більш ніж 110 країн.

Цікаво, що представниця МЗС КНР назвала війну в Україні "кризою", врегулювання якої, як вважає Китай, може лежати в політичній площині.

"Про українську кризу, зокрема щодо шести спільних домовленостей, Китай підтримує тісні контакти з Україною. Китай продовжить сприяти мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", — заявила спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай назвав єдиний варіант, як завершиться війна в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини