Головна Новини Світ Китай Пекін вирішив з допомогою України дати ляпас Росії: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекін вирішив з допомогою України дати ляпас Росії: про що мова

Пекін вирішив нагадати Путіну, де його місце

23 липня 2024, 16:53 comments3325
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба протягом 23-25 квітня перебуватиме з офіційним візитом в Китаї. Як повідомив речник міністерства Георгій Тихий візит здійснюється для проведення переговорів щодо двосторонніх відносин і шляхів до справедливого миру.

Пекін вирішив з допомогою України дати ляпас Росії: про що мова

Китай

При цьому колишній нардеп Борислав Береза звернув увагу на те, що запрошення Україні від МЗС Китаю відбулося після того, як кремлівський диктатор Володимир Путін відвідав Північну Корею та В'єтнам.

"Це відповідь Путіну на його намагання грати в зоні інтересів Китаю. І в Кремлі це розуміють", — відзначив політик.

На його думку,  не треба сильно розраховувати на якісь зміни у комунікаціях та співпраці між Україною та Китаєм, бо цього не відбудеться.

"Цей візит лише інструмент, який використовується Пекіном, щоб дати ляпас Путіну та нагадати йому, що в цю гру можна грати вдвох. Але ми повинні використати цей шанс в інтересах України. Вдасться це чи ні побачимо незабаром", — відзначив Береза.

При цьому відомо, що Кулеба уже прибув до Китаю і відразу сказав, що говоритиме про мир.

"Мене це трохи напружує, бо якось малоймовірно, що Кулеба дипломатично переграє Росію і "перевербує" китайців на наш бік", — відзначила у Фейсбуці журналіст Тетяна Висоцька.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Кулеба уже записав перше відео з Пекіну. Він повідомив, що планує обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу. Кулеба відзначив, що попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями, підкреслив міністр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини