Головна Новини Світ Китай Після візиту Шойгу: в Китаї нагадали про "своє бачення" кінця війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Після візиту Шойгу: в Китаї нагадали про "своє бачення" кінця війни в Україні

Офіційний Пекін не планує змінювати свою позицію щодо закінчення війни Росії проти України і буде просувати власний план завершення конфлікту.

11 вересня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

 Китайська Народна Республіка планує просувати своє бачення завершення війни Росії проти України. Про це заявив директор Центрального комітету закордонних справ Китаю Ван Ї після зустрічі в Санкт-Петербурзі з секретарем Ради безпеки Російської Федерації Сергієм Шойгу, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ КНР.

Після візиту Шойгу: в Китаї нагадали про "своє бачення" кінця війни в Україні

Ван Ї (фото з відкритих джерел)

Ван Ї зазначив, що на тлі глобальних змін, які не спостерігалися протягом останніх ста років, китайсько-російські відносини зберігають стабільний розвиток. Це, на його думку, результат спільного лідерства президентів обох країн.

У ході переговорів сторони обговорили також "кризу в Україні" (так в Китаї називають війну Росії проти України). Шойгу висловив підтримку шестипунктовому консенсусу, який був запропонований Китаєм та Бразилією як план завершення війни. Він також заявив, що цей план отримав позитивну реакцію на міжнародному рівні.

Ван Ї підкреслив, що Китай завжди зберігає "об'єктивний і неупереджений підхід" до українського питання. Він додав, що Пекін продовжуватиме працювати над просуванням збалансованих та раціональних рішень у світовому співтоваристві для досягнення припинення вогню та політичного врегулювання конфлікту.

"Китай завжди дотримувався об'єктивного і неупередженого ставлення до українського питання і продовжуватиме працювати над просуванням збалансованих, об'єктивних і раціональних голосів у міжнародному співтоваристві з метою досягнення більшого міжнародного консенсусу і накопичення необхідних умов для якнайшвидшого припинення вогню і політичного врегулювання кризи", — заявив Ван Ї.

Крім цього, він заявив, що китайсько-російські відносини перейшли на новий етап розвитку, і Пекін готовий зміцнювати співпрацю з Росією на всіх рівнях, зокрема у питаннях стратегічних консультацій з безпеки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай відреагував на російський ракетний удар по Полтаві

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини