Головна Новини Світ Китай Поліцейський супровід, щоденні тести на Covid-19 і роботи-кухарі: що відбувається в Пекіні перед Олімпіадою
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліцейський супровід, щоденні тести на Covid-19 і роботи-кухарі: що відбувається в Пекіні перед Олімпіадою

Понад 2000 міжнародних спортсменів приїдуть до Китаю на Ігри

14 січня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

У закритій частині аеропорту Пекіна, куди прибуватимуть люди на Зимові Олімпійські ігри наступного місяця, зустрічають співробітники в білих захисних костюмах, ведуть на проходження тесту на COVID-19 і знімають багаж, перш ніж людей забирають у супроводі поліції автобуси до огороджених готелів. Про це повідомляє Reuters.

Поліцейський супровід, щоденні тести на Covid-19 і роботи-кухарі: що відбувається в Пекіні перед Олімпіадою

Співробітники служби безпеки стоять на сторожі закритої зони в Пекіні - Reuters

На відміну від минулих літніх Ігор у Токіо, периметри пекінського "замкнутого циклу" закриті та охороняються.

Цього тижня біля входу до Головного медіа-центру поліція охороняла замкнені ворота.

Потрапивши всередину, люди вже не можуть виїхати, поки не пройдуть кількатижневий карантин. Це стосується й близько 20 000 китайських волонтерів і співробітників на місцях, які працюватимуть на території "замкнутого циклу".

Іноземні учасники, які прибувають в основному спеціальними чартерними рейсами, потрапляють в середовище карантинних обмежень, щойно приземляються в міжнародному аеропорту Пекіна. Ті, хто вже прибув, кажуть, що їхні автобуси супроводжували поліцейські до готелю.

Влада сповнена рішучості створити фізичний бар’єр між учасниками та населенням у цілому. 

За даними державних ЗМІ, операція "замкнутий цикл", яка розпочалася 4 січня і повністю відкриється до 23 січня, охоплює закриті ділянки олімпійських об’єктів і призначені для цього приміщення. Учасники повинні переміщатися між ними за допомогою спеціального транспорту.

Організатори заявили, що очікують випадків COVID-19 під час Ігор, але додали, що не планують жодних змін до своїх протоколів, якщо не буде багато випадків всередині циклу. Вони відмовилися повідомити, скільки випадків COVID-19 було виявлено серед персоналу, який прибув напередодні Ігор, які почнуться 4 лютого.

На Іграх у Пекіні не буде міжнародних глядачів, і організатори ще не повідомляють, скільки місцевих глядачів відвідає змагання.

Китаю в значній мірі вдалося приборкати локальне поширення COVID-19 з тих пір, як він вперше з’явився в центрі міста Ухань два роки тому, майже закривши свої кордони для мандрівників. На відміну від Токіо, де Олімпіаду перенесли на рік, не було жодних сумнівів, що Ігри в Пекіні пройдуть за графіком.

"Зрештою, я думаю, що Китаю буде важко запобігти широкому поширенню Omicron, але Олімпіада сама по собі повинна бути керованою, тому що це дискретна подія, яку можна жорстко контролювати за допомогою величезних ресурсів, застосованих для виконання завдання", – сказав Майкл Бейкер, професор громадського управління здоров'я в університеті Отаго в Веллінгтоні.

Кожен у циклі повинен проходити щоденний ПЛР-тест, який проводить персонал. У Токіо тести в основному проводилися самостійно.

Щоб залишити своє помешкання, учасники повинні спочатку відсканувати свій пропуск і дочекатися зеленого коду, щоб підтвердити, що вони мали негативний результат тесту протягом останніх 24 годин.

Доставка їжі з ресторанів за межами циклу не дозволяється. У головному прес-центрі їжі готують і подають роботи-кухарі, які збирають гамбургери та доставляють страви на столи з накладної сітки.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай створив гігантського 18-метрового сніговика, що зустрічатиме гостей Олімпійських ігор у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини