Головна Новини Світ Китай Помер колишній генеральний секретар Китаю Цзян Цземінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер колишній генеральний секретар Китаю Цзян Цземінь

На 97 році життя помер китайський лідер Цзян Цземінь, який започаткував економічний ріст країни. Його правління починалось з жорстокого придушення протестів.

30 листопада 2022, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній лідер Китаю Цзян Цземінь помер у віці 96 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Помер колишній генеральний секретар Китаю Цзян Цземінь

Лідер Китаю з 1993 по 2003 рік Цзян Цземінь. Фото: з відкритих джерел

Цзян Цземінь очолив Китай після придушення протестів на площі Тяньаньмень у 1989 році. Саме тоді китайська молодь вимагала збільшення свобод в країні на що погоджувався тодішній генеральний секретар ЦК КПК Чжао Цзиян. Попри це, Цзян Цземінь усунув його від влади, та став керівником в комуністичній країні.

Саме під час правління Цзян Цземіня Китай вийшов з дипломатичної ізоляції та почав підтримувати стосунки з США, а з часом країна почала швидко нарощувати свою економіку. Він обіймав посаду президента з 1993 по 2003 рік.

Як відомо Цзян Цземінь помер у Шанхаї від лейкемії та поліорганної недостатності. На смерть одного з лідерів Китаю відреагувала комуністична партія країни та написала лист звернення присвячений Цземіню.

"Смерть товариша Цзян Цземіня є незліченною втратою для нашої партії, наших військових і наших людей усіх етнічних груп", — йдеться у повідомлені.

В китайських соціальних мережах пишуть, що пішла ціла епоха їх історії.

"Наче того, що сталося, було недостатньо, 2022 рік у більш брутальний спосіб говорить людям, що епоха закінчилася", — написав один з користувачів китайської соцмережі Weibo.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай прийняв важливе рішення, яке може зашкодити Росії. Російські кораблі не можуть заходити в порти країни.

Також "Коментарі" писали про американський ракетний крейсер, який зайшов у води Китаю. Це не сподобалось лідерам комуністичної партії країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини