Головна Новини Світ Китай Попередження чи реальна загроза: Китай розпочав військові навчання біля Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Попередження чи реальна загроза: Китай розпочав військові навчання біля Тайваню

Китай розпочав військові навчання біля Тайваню, попередивши, що готовий до війни

19 серпня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Сьогодні військові Китаю розпочали повітряне та морське патрулювання та навчання ВМС та ВПС навколо острова Тайвань. Так офіційний Пекін вирішив відреагувати на візит до США віце-президента острова Вільяма Лая. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Xinhua".

Попередження чи реальна загроза: Китай розпочав військові навчання біля Тайваню

Китай розпочав військові навчання. Фото з відкритих джерел

"Командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю в суботу розпочало спільне повітряне та морське патрулювання та військові навчання ВМС та ВПС навколо острова Тайвань", — йдеться у матеріалі.

За словами представника командування Ши І, патрулювання та навчання здійснюються з метою відпрацювання координації військових кораблів та літаків та "їх здібності захоплювати контроль над повітряним та морським простором".

"Буде перевірено здатність збройних сил вести бойові дії в реальних бойових умовах", — заявив він.

Також Ши додав, що заходи військових "служать суворим попередженням про змову сепаратистів, які виступають за "незалежність Тайваню", з іноземними елементами та їхні провокації".

Як зазначає Reuters, перед цим Пекін назвав Лая, який є лідером на президентських виборах у Тайвані у 2024 році, "обурювачем спокою". Також Китай пообіцяв вжити "рішучих заходів для захисту національного суверенітету".

Віце-президент Тайваню в Штатах зупинився в Нью-Йорку, і через Сан-Франциско повернувся до Парагваю, який дипломатично визнає Тайбей.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи пов'язана війна в Україні з планами КНР здобути Тайвань – чому 2024 рік може стати вирішальним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини