Головна Новини Світ Китай Поразка Макрона в Китаї: допустив дипломатичну помилку
commentss НОВИНИ Всі новини

Поразка Макрона в Китаї: допустив дипломатичну помилку

Президент Франції не зміг переконати Сі Цзіньпіна змінити свою позицію щодо війни в Україні. Також Макрон допустив дипломатичну помилку під час пресконференції з лідером Китаю.

7 квітня 2023, 11:27 comments14629
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав Китай, де зустрівся з Сі Цзіньпіном. Під час пресконференції французький політик припустився дипломатичної помилки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Поразка Макрона в Китаї: допустив дипломатичну помилку

Еммануель Макрон та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Еммануель Макрон здійснив візит до Сі Цзіньпіна, щоб схилити лідера Китаю до тиску на Росію для припинення війни в Україні. Політики обговорили це за закритими дверима, а потім провели спільну пресконференцію з комуністичними ознаками, тобто без питань від журналістів. Саме тут Макрон і зробив свою дипломатичну помилку.

Лідер Китаю прочитав уважно усі свої записи дивлячись перед собою та передав слово президенту Франції. В цей момент одразу стала помітна різниця у стилі обох політиків. Макрон продовжував говорити довше ніж лідер приймаючої сторони.

"Протокольна помилка, яку помітили члени китайського оточення Сі", — зазначає Politico.

Під сам виступу Еммануеля Макрона Сі виглядав нетерплячим та роздратованим. Китайський лідер кілька разів глибоко зітхав. Особливо незручний момент виник, коли президент Франції звернувся до Сі Цзіньпіна на пряму говорячи про війну в Україні та спільну відповідальність за для миру.

Попри заяви Макрона, президент Китаю так і не проявив жодних ознак зміни у своїй позиції щодо війни в Україні. Французька законодавиця Анн Женете, яка проводила переговори з китайськими офіційними особами вказала, що проривних ідей щодо України немає, проте вважає корисним закласти основи для змін.

"Це початок. Буде більше розмов і деяких приватних моментів (між Сі та Макроном). Можливо, ми отримаємо інші повідомлення", — говорить Анн Женете.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль реагує на візит Макрона в Китай, де обговорюють тиск на Росію.

Також "Коментарі" писали, що Макрон програв би вибори у Франції, якби вони проводились сьогодні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини