Головна Новини Світ Китай Посланець Сі Цзіньпіня прибув до Москви, щоб обговорити питання України, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Посланець Сі Цзіньпіня прибув до Москви, щоб обговорити питання України, - ЗМІ

У Москві має відбутися розмова офіційних представників КНР та РФ про Україну

20 лютого 2023, 11:05 comments1111
Поділіться публікацією:

Головний дипломат та радник лідера Китаю Ван І прибув до російської столиці. Очікується, що у Москві він обговорить Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

Посланець Сі Цзіньпіня прибув до Москви, щоб обговорити питання України, - ЗМІ

Головний дипломат Китаю Ван І. Фото: Getty Images

За інформацією ЗМІ, китайський дипломат прибув до Москви для переговорів щодо можливого мирного плану для України, який раніше анонсували.

Водночас російська газета "Комерсант" зазначає, що мета візиту Ван І – підвищення ролі Пекіна у врегулюванні війни в Україні.

Нагадаємо, головний китайський дипломат раніше відвідав Європу. Він побував в Італії та Франції, де зустрівся з міністрами закордонних справ.

Варто зазначити, що Китай може зіграти роль у стримуванні агресивних намірів Росії. Про це на полях Мюнхенської безпекової конференції заявив міністр МЗС України Дмитро Кулеба. Раніше керівник Іноземного відділу ЦК Компартії Китаю Ван І повідомив, що його країна до кінця лютого підготує документ із викладом позиції щодо політичного врегулювання війни в Україні. Також відомо, що на полях Мюнхенської конференції відбулася зустріч Ван І та держсекретаря США Ентоні Блінкена, який попередив співрозмовника про неприпустимість надання з боку КНР допомоги РФ для ведення війни. Як китайський чинник може вплинути на російську агресію? Чи вигідне Пекіну те, що відбувається – чи вловить він сигнали з Вашингтона, з яким останнім часом у нього загострилися стосунки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україна може вирішити питання із озброєнням – чому відкладається питання щодо західної авіації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини