Головна Новини Світ Китай Президент МОК: Олімпіада не вирішить давні політичні проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент МОК: Олімпіада не вирішить давні політичні проблеми

Томас Бах назвав очікування за допомогою Олімпіади змінити політичну ситуацію занадто перебільшеними

7 грудня 2021, 17:33
Поділіться публікацією:

Не можна очікувати, що Олімпіада вирішить давні політичні проблеми, які самі політики не змогли з’ясувати. Таку заяву зробив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, оскільки критика щодо зимових Ігор у Пекіні 2022 року щодня зростає. Про це повідомляє Reuters.

Президент МОК: Олімпіада не вирішить давні політичні проблеми

Олімпійські кільця на фото перед штаб-квартирою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) - Reuters

У понеділок, 6 грудня, Білий дім заявив, що урядові чиновники США бойкотуватимуть Зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні через "звірства" Китаю щодо прав людини, хоча спортсмени США можуть вільно їздити туди на змагання.

МОК вже давно критикують за те, що він присудив Ігри Китаю, враховуючи стан прав у країні, і незважаючи на постійні заклики правозахисних груп і активістів перенести ігри до іншої держави.

"Яка наша відповідальність і які наші обмеження? Наша відповідальність полягає в тому, щоб провести Ігри відповідно до Олімпійської хартії і зібрати під одним дахом спортсменів із 206 команд та команди біженців МОК. Виходити за межі цього очікування, що Олімпійські ігри можуть докорінно змінити країну, її політичну систему чи закони, є абсолютно перебільшеними очікуваннями. Олімпіада не може вирішити проблеми, які не здатні вирішити покоління політиків", — сказав Бах в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству DPA незадовго до рішення США.

Бах сказав, що МОК повинен залишатися політично нейтральним.

Бойкот США, який місяцями заохочується деякими членами Конгресу та правозахисними групами, відбувається, незважаючи на спроби стабілізувати відносини між Америкою та Китаєм.

"МОК не має повноважень і засобів для зміни політичних систем. Тут діє політичний нейтралітет МОК і Ігор", — сказав Бах.

Як повідомляли раніше "Коментарі", старший член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дік Паунд у вівторок, 30 листопада, заперечив, що організація не стурбована безпекою китайської тенісистки Пен Шуай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини