Головна Новини Світ Китай Зникла олімпійська чемпіонка: чи стурбований МОК долею спортсменки
commentss НОВИНИ Всі новини

Зникла олімпійська чемпіонка: чи стурбований МОК долею спортсменки

Дік Паунд критикує відеодзвінок МОК із Пен Шуаєм

1 грудня 2021, 15:36
Поділіться публікацією:

Старший член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дік Паунд у вівторок, 30 листопада, заперечив, що організація не стурбована безпекою китайської тенісистки Пен Шуай. Про це повідомляє Reuters.

Зникла олімпійська чемпіонка: чи стурбований МОК долею спортсменки

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дік Паунд - Reuters

Місцезнаходження Пен, найкращої тенісистки у світі у парному розряді, викликало міжнародне занепокоєння після того, як вона опублікувала повідомлення в соціальних мережах, у якому стверджується, що колишній віце-прем'єр Китаю Чжан Гаолі вчинив над нею сексуальне насильство.

21 листопада президент МОК Томас Бах провів 30-хвилинний відеодзвінок з Пен — триразовою олімпійською чемпіонкою, яка, як стверджують прихильники, може перебувати під політичним тиском, — під час якої вона повідомила йому, що вона в безпеці з родиною та друзями.

Але Human Rights Watch стверджує, що інтерес МОК, у підтримці Олімпійських ігор на належному рівні, а не в становищі спортсменів. Дік Паунд категорично спростував це твердження.

"Це повна нісенітниця. Була загальна стурбованість тим, що з нею могло трапитися. МОК дуже тихо об’єднав олімпійських членів із нашим президентом, головою нашої комісії спортсменів, одним із наших старших членів у Китаї, і вони зв’язалися з нею. Пенг була щаслива бути на дзвінку", — сказав Паунд.

На брифінгу минулого тижня директор Human Rights Watch у Китаї Софі Річардсон розкритикувала МОК за те, що він не пояснив публічно, чи запитував Пенг стосовно того, чи має вона доступ до адвоката.

"Тепер усі інші кажуть, що "ви повинні були вирішити проблему домагань". Під час 30-хвилинного телефонного дзвінка? Ці речі займають багато років, незалежно від того, в якій країні ви знаходитесь", — зазначив Паунд.

Справа Пенг посилила заклики до дипломатичного бойкоту Ігор з боку правозахисних груп, які вже критикували Пекін через його політику в Гонконгу та поводження з мусульманами, що, за словами Сполучених Штатів, є геноцидом.

Олімпіада в Пекіні запланована на 4-20 лютого.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ЄС підтримав стурбованість держав з усього світу щодо життя Пен Шуай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини