Головна Новини Світ Китай Прикордонники РФ спровокували дипломатичний скандал між Кремлем і Китаєм: експерти розповіли про наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники РФ спровокували дипломатичний скандал між Кремлем і Китаєм: експерти розповіли про наслідки

Днями російські прикордонники посварили Москву з Пекіном

7 серпня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Історію з  дипломатичним скандалом  що нещодавно мав місце між РФ та Китаєм і причиною якого стали  грубі дії  прикордонників Росії   відносно громадян КНР, не потрібно  сприйняти як   не прогнозоване  роздратування, що може призвести до охолодження  відносин двох  країн-сусідів. Про це інформує   Bloomberg.

Прикордонники РФ спровокували дипломатичний скандал між Кремлем і Китаєм: експерти розповіли про наслідки

Путін і Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

 В публікації зазначено, що випадок, який  мав місце  з  мандрівниками з Китаю на дільниці  казахсько-російського  кордону, залишив  відчутний резонанс в КНР. З цього приводу Пекін  навіть оприлюднив   дипломатичну заяву різкого тону.

"Але, попри те, що тон був надзвичайно різким, він навряд чи свідчить про ширшу зміну [політики] Пекіна", – інформують журналісти американського ЗМІ. 

Як стверджує засновник дослідницької групи китайського Центру  та глобалізації в місті Пекін  Генрі Ван Хуйяо, згадуваний випадок  показав країнам світу, що відносини між КНР  і Російською Федерацією  склались, як  багаторівневі та складні, ніж це розуміють  багато західних політиків.

"Китаю необхідно підтримувати хороші відносини з Росією. Це не означає, що вони схвалюють все, що робить Росія", – висловивсь  науковець.

Разом з тим, в Пекіні  вже мають  декілька причин для того, щоб роздратуватись на Володимира Путіна, особливо через  його рішення  припинити  зернову угоду, що може  призвести  до проблем  серед учасників глобального продовольчого ринку, що  теж  вплине  на КНР. В цьому випадку, останнє -  тільки мала частина обговорюваної  проблеми, — розповів Рафаелло Пантуччі, старший науковець сінгапурської  Школи міжнародних досліджень імені С. Раджаратнама.

"Головним питанням залишається непередбачуваність довгострокового характеру конфлікту. Війна дестабілізує світ, і це погано з точки зору Пекіна, попри те, що їм може подобатися її відволікаючий ефект від зосередженості Заходу на Китаї", – продовжив він.

Разом з тим, Сі Цзіньпін не лякається завдати удару РФ —  у випадку,  коли її дії  стануть загрозою для його внутрішнього  становища, що може призвести до  його особистої слабості, продовжили журналісти  Bloomberg. Щодо реакції  громадян Китаю в  соціальних мережах на  інцидент на кордоні, то  це показало, що китайці  висловлюють свій  скептицизм до відносин  підтримки РФ.  Аналізуючи виникаючі проблеми, які мають  у відносинах із  країнами Заходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що глава МЗС Китаю обговорив із Лавровим війну в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини