Головна Новини Світ Китай Про що Блінкен попередить Сі: що тепер чекає Китай за підтримку російської оборонки
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Блінкен попередить Сі: що тепер чекає Китай за підтримку російської оборонки

За інформацією WSJ, США готують проект жорстких санкцій проти китайських банків за роботу з Росією

23 квітня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

США готують проект санкцій, які можуть відрізати деякі китайські банки світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це змусить їх припинити торговельну підтримку російського військового комплексу. Як передає видання "Коментарі", про це пише Wall Street Journal.

Про що Блінкен попередить Сі: що тепер чекає Китай за підтримку російської оборонки

Сі Цзіньпін та Блінкен. Фото: із відкритих джерел

Газета з посиланням на власні джерела пише, що покарання передусім передбачені за обслуговування експорту технологій подвійного призначення. У США сподіваються, що ще ускладнить трансакції між Росією та Китаєм.

Чернетка цих санкцій везе із собою до Китаю державний секретар США Ентоні Блінкен. 24-26 квітня він перебуватиме з візитом у Шанхаї та Пекіні, де обговорить, у тому числі й військову допомогу, яку Китай надає Росії.

На міністерській зустрічі Великої сімки (G7) минулого тижня Блінкен сказав, що Китай робить значний внесок у підтримку російської оборонної промисловості. Агентство Bloomberg повідомляє, що Китай поки не постачає Росії зброю безпосередньо, але Блінкен має намір попередити, що США та їхні союзники єдині в оцінці дій Пекіна у війні Росії проти України.

Зазначається, що після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в 2022 році Китай і Росія суттєво збільшили частку торгівлі в юанях порівняно з доларами, щоб захиститися від можливого посилення американських санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у квітні до Китаю зачастили високопоставлені представники різних країн. Там побував із черговим "паломництвом" глава МЗС РФ Сергій Лавров. Потім там відвідав канцлер Німеччини Олаф Шольц. Цього тижня з візитом до КНР збирається держсекретар США Ентоні Блінкен. Про що говорить і до чого може призвести активізація китайського спрямування у ракурсі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини