Головна Новини Світ Китай Путін погодився закінчувати війну за "мирним планом" Китаю та висунув свою вимогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін погодився закінчувати війну за "мирним планом" Китаю та висунув свою вимогу Україні

Але Путін поскаржився, що не бачить готовності України погодитися на цей сценарій

21 березня 2023, 20:58 comments29146
Поділіться публікацією:

21 березня російський президент Володимир Путін зробив нову заяву про війну в Україні, де заявив, що багато положень у китайському "мирному плані" співзвучні з підходами Росії. Відтак, так званий господар Кремля фактично погодився "закінчувати війну" за планом, запропонованим Пекіном. Таку заяву Путін зробив під час пресконференції за підсумками переговорів з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Путін погодився закінчувати війну за "мирним планом" Китаю та висунув свою вимогу Україні

Сі Цзіньпін та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Російський президент заявив, що вони під зустрічі обговорили війну в Україні. А китайські пропозиції щодо закінчення війни Росії подобаються. Але заявив, що на Заході та в Києві також мають бути до цього готові.

"Багато положень висунутого Китаєм мирного плану співзвучні російським підходам і можуть стати основою мирного врегулювання, коли до нього будуть готовими на Заході та у Києві. Однак, поки такої готовності з їхнього боку ми не спостерігаємо", — сказав Путін.

Окрім цього, Путін поскаржився, що поки вони з його китайським другом думали про мир в Україні, Велика Британія повідомила про постачання боєприпасів зі збідненим ураном.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін та Сі Цзіньпін обговорили військову співпрацюРосійський президент Володимир Путін та глава Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі поговорили про військову співпрацю між двома країнами. Таку заяву для російських ЗМІ зробив помічник президента РФ Юрій Ушаков.  Він розповів, що Путін і Сі Цзіньпін вирішили й далі реалізовувати ті домовленості, які були досягнуті раніше щодо співпраці Міноборони. Але Ушаков відмовився уточнювати, чи йдеться про постачання зброї, чи проведення військових навчань.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини