Головна Новини Світ Китай Путін та Сі Цзіньпін обговорили військову співпрацю: чи є ризики для світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Сі Цзіньпін обговорили військову співпрацю: чи є ризики для світу

Путін та глава КНР Сі Цзіньпін обговорювали військове співробітництво

21 березня 2023, 20:11
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін та глава Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі поговорили про військову співпрацю між двома країнами. Таку заяву для російських ЗМІ зробив помічник президента РФ Юрій Ушаков.  

Путін та Сі Цзіньпін обговорили військову співпрацю: чи є ризики для світу

Сі Цзіньпін та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Обговорювалося військове співробітництво", — коротко підтвердив інформацію Ушаков.

Він розповів, що Путін і Сі Цзіньпін вирішили й далі реалізовувати ті домовленості, які були досягнуті раніше щодо співпраці Міноборони.

Але Ушаков відмовився уточнювати, чи йдеться про постачання зброї, чи проведення військових навчань.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Цзіньпін знову прокоментував "мирний план" Китаю. Глава Китаю заявив, що його країна хоче сприяти примиренню та відновленню переговорів в рамках "мирного плану" щодо війни в Україні. Про це  йдеться заяві лідера Китаю Сі Цзіньпіна під час спільного брифінгу з Путіним. Він заявив, що Китай активно сприяє відновленню переговорів.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай відповів на запитання про поставки зброї Росії. У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що у Пекіні "прагнуть миру", а у війні в Україні "винні США". Таку заяву зробив речник китайського міністерства закордонних справ Ван Веньбінь. Журналісти навели інформацію Білого дому, де підтверджувалося, що росіяни використовують китайські боєприпаси у війні проти України. Тож у китайського речника вкотре запитали, чи дійсно його країна постачає їх Росії. Але той відмовився відповідати, натомість знову заявив, що саме Америка "роздмухує вогонь війни", надаючи  зброю ЗСУ для захисту від РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини