Головна Новини Світ Китай У всьому "винні США": Китай відповів на запитання про поставки зброї Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У всьому "винні США": Китай відповів на запитання про поставки зброї Росії

У Китаї стверджують, що займають об'єктивну і справедливу позицію в українському питанні

21 березня 2023, 18:17
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що у Пекіні "прагнуть миру", а у війні в Україні "винні США". Таку заяву зробив речник китайського міністерства закордонних справ Ван Веньбінь, повідомляє Ліга.нет.

У всьому "винні США": Китай відповів на запитання про поставки зброї Росії

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь (фото з відкритих джерел)

Китайський дипломат, відповідаючи на питання, про використання Росією китайської зброї у війні проти України,  заявив, що у Пекіні "прагнуть миру".

"Саме США, а не Китай, надсилають зброю на місця битв в Україні", — відповів дипломат та заявив що Китай "завжди стоїть на боці миру".

Журналісти навели інформацію Білого дому, де підтверджувалося, що росіяни використовують китайські боєприпаси у війні проти України.

Тож у китайського речника запитали, чи дійсно його країна постачає їх Росії. Але той відмовився відповідати, натомість знову заявив, що саме Америка "роздмухує вогонь війни", надаючи  зброю ЗСУ для захисту від РФ.

"Китай займає об'єктивну і справедливу позицію в українському питанні. Усе, що ми зробили, зводиться до підтримки переговорів про мир", — додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на тлі поглиблення співробітництва Росії та Китаю генсек НАТО звернувся із закликом до Пекіна.Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Китаю із закликом не передавати зброю Росії. Єнс Столтенберг заявив, що наразі НАТО не має доказів, що Росія отримає зброю від Китаю, проте він повідомив, що в альянсі бачили ознаки того, що це питання між країнами могло обговорюватися.  Зазначимо, раніше з подібними закликами до глави КНР Сі Цзіньпін звернулися інші лідери західних держав, включаючи США, Францію, Німеччину. А президент США Джо Байден навіть заявив про необхідність провести зустріч із лідером КНР після його насиченого візиту до Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини