Головна Новини Світ Китай Путін та Сі Цзіньпін при зустрічі не потиснули один одному руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Сі Цзіньпін при зустрічі не потиснули один одному руки

Нині лідери двох країн розпочали переговори

4 лютого 2022, 10:41
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін, який прибув до Пекіна для участі у відкритті Олімпіади, не стали обмінюватися офіційним вітанням, тиснучи один одному руки. Натомість два лідери привітали один одного помахуванням руки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "РБК".

Путін та Сі Цзіньпін при зустрічі не потиснули один одному руки

Сі Цзіньпін та Путін. Фото: з відкритих джерел

Відразу після прильоту до Пекіна російського президента зустріла делегація в білих костюмах. У цьому випадку протокол не було дотримано. Згідно з традицією в аеропорту високого гостя завжди зустрічають представники місцевої влади. Натомість пандемія внесла свої корективи. Російського главу держави біля трапу літака ніхто не зустрічав.

У Кремлі перед тим коротко оголосили графік російського президента у КНР. Практично весь день Володимир Путін має присвятити консультаціям та переговорам за участю як представників уряду КНР, так і особисто голови КНР Сі Цзіньпіна.

Володимир Путін та Сі Цзіньпін уже провели зустріч. На переговорах планувалося обговорити "ключові питання двостороннього, регіонального та глобального порядку денного" та укласти низку угод. Під час зустрічі Путін заявив, що Росія запропонувала "дуже хороші рішення" щодо постачання нафти і газу до Китаю. Зокрема, країни укладуть угоду на постачання 10 млрд. куб. м газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше в Кремлі, анонсуючи візит Володимира Путіна до Китаю на відкриті Олімпіади, припустили, що у російського лідера може відбутися нетривалий контакт із президентом України Володимиром Зеленським. При цьому таку зустріч точно не підтвердили, пославшись на те, що програмою, яку надала китайська сторона, не передбачено зустрічі міжнародного характеру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини