Головна Новини Світ Китай Разом з Путіним до Китаю прибуло два європейських лідера
commentss НОВИНИ Всі новини

Разом з Путіним до Китаю прибуло два європейських лідера

Серед усіх лідерів Європейського Союзу лише один керівник країни приїхав до Китаю.

17 жовтня 2023, 12:42 comments1248
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін прибув у Китай для участі у форумі "Один пояс, один шлях". На цей захід також приїхали два європейські лідери: президент Сербії Олександр Вучич та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Разом з Путіним до Китаю прибуло два європейських лідера

Президент Росії Володимир Путін та лідер КНР Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

"Один пояс, один шлях" — це китайська глобальна стратегія розвитку, яка передбачає інвестування в понад 70 країн світу для створення загального великого економічного ринку. Очікувалось, що програма поєднає економіки Азії, Африки та Європи, однак через 10 років після запуску ініціативи лише два європейські лідери відвідують форум "Один пояс, один шлях".

До таких представників, як президент Росії Володимир Путін, міністр афганського Талібану приєднаються президент Сербії Олександр Вучич та єдиний представник від Європейського Союзу прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Захід висловив свій скептицизм до китайського проєкту "Один пояс, один шлях" та вважає, що таким чином лідер КНР Сі Цзіньпін хоче отримати глобальний вплив. Серед країн G7 лише Італія входила до програми "Один пояс, один шлях", однак країна заявила, що шукає вихід з цієї програми і невдовзі залишить її.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував ситуацію з постачанням озброєння до Росії з Північної Кореї про яку заявили у Сполучених Штатах.

Також "Коментарі" писали, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто критикує Європейський Союз за допомогу Україні. Угорський політик заявив, що будь-яка альтернативна позиція в ЄС робить Угорщину проросійською.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини