Головна Новини Світ ЄС Угорський міністр скаржиться, що ЄС сприймає Угорщину, як союзника Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорський міністр скаржиться, що ЄС сприймає Угорщину, як союзника Росії

Міністр закордонних справ Петер Сійярто критикує Європейський Союз за допомогу Україні.

15 жовтня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що у Європейському Союзі позицію угорської влади сприймають як путінистичну чи прокремлівську.

Угорський міністр скаржиться, що ЄС сприймає Угорщину, як союзника Росії

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для російського пропагандистського каналу "Риа Новости" очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що, якщо позиція його країни відрізняється від загальних думок у ЄС, то у Європі це сприймають як проросійське бачення.

"Якщо твоя думка на 110% не відповідає ліберальному мейнстріму, ти одразу сприймаєшся як "путініст", російський шпигун, або російський пропагандист", — сказав Сійярто.

На думку угорського міністра це заважає раціонально обговорювати важливі стратегічні питання та проблеми, які мають важливий вплив на майбутнє Європейського Союзу. Петер Сіярто заявив, що ЄС потрібно вести "чесний стратегічний діалог" про те, як вступ України до Європейського Союзу вплине на всю Європу.

Нагадаємо, що Угорщина кілька разів блокувала рішення ЄС виділити Україні фінансову допомогу через російське вторгнення. Також прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово потрапляв у скандали через свої заяви про війну в Україні. Крім того, угорське керівництво заявило, що поки не буде вирішене питання угорської нацменшини на Закарпатті, Угорщина не підтримає жодне рішення на користь України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишив країну перед приїздом одного з європейських лідерів. Таким чином, угорський лідер хотів уникнути складних питань щодо України.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина несподівано прийняла позитивне рішення для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини