Головна Новини Світ Китай РФ і Китай можуть піти на формування військово-політичного блоку. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ і Китай можуть піти на формування військово-політичного блоку. Про що мова

Китай і далі просуває свій так званий «мирний план», який цілковито відображає інтереси Росії, заявив в інтерв’ю «Главреду» політолог Андрій Золотарьов. За його словами, вони можуть організувати свій мирний саміт

22 квітня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Не виключено, що Китай і Росія можуть вийти на проведення альтернативної конференції, замість тої що у червні має відбутися в Швейцарії, а це вже попахує формуванням іншого військово-політичного блоку між РФ і Китаєм, відзначив Андрій Золотарьов. За його словами, наразі така ідея виглядає, як гіпотетична, втім, він додає, що цей союз буде не "за", а "проти", в першу чергу проти так званого колективного Заходу.

РФ і Китай можуть піти на формування військово-політичного блоку. Про що мова

Сі і Путін

Саме тому, додав політолог, Китай подав свій так званий мирний план, який цілком і повністю в інтересах Кремля. За його словами, розглядати цей план, означає щонайменше погодитися на те, що Україна повинна пожертвувати частиною своїх територій. При цьому експерт звернув увагу на те, що ще рік тому Пекін говорив про повагу суверенітету та територіальної цілісності України, проте, в "оновленому плану", який був озвучений за підсумками візиту в Китай канцлера Олафа Шольца, цей пункт просто зник.

При цьому експерт звернув увагу на те, що Пекін закликав Захід "не підливати масла у вогонь конфлікту". За його словами, мова йде про те, що партнери України повинні перестати постачати їй зброю. Як каже політолог, ця пропозиція цілком і повністю в інтересах Росії.

Як вважає Золотарьов, більш детально про наміри Пекіну стане відомо після того, як у травні Китай з візитом відвідає кремлівський диктатор Володимир Путін.

"Але, за великим рахунком, жодної перспективи припинення війни і політичного корегування китайський план не несе. Він, скоріше, схожий на глобальний PR-проект з боку Пекіна",
— відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай вигадавпідступний план, як змусити Україну піти на мир з РФ при цьому на умовах агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини