Головна Новини Світ Китай Росія та Китай відправили найбільшу в історії флотилію до берегів США: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та Китай відправили найбільшу в історії флотилію до берегів США: що відбувається

Одна з головних причин конфлікту між Китаєм та США - це Тайвань.

6 серпня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Цього тижня до узбережжя Аляски Росія та Китай направили свої військово-морські сили. Стало відомо, що це була найбільша в історії флотилія, яка підійшла до берегів Америки. Про це повідомляє  The Wall Street Journal.

Росія та Китай відправили найбільшу в історії флотилію до берегів США: що відбувається

РФ та Китай відправили флотилію до США (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Американські посадовці у коментарі для ЗМІ заявили, що 11 китайських та російських кораблів підійшли до Алеутських островів. Вони патрулювали морський простір біля Аляски та не входили до територіальних вод США.

Своєю чергую за російськими і китайськими кораблями стежили 4 американські есмінці та літаки P-8 Poseidon.

"Це вперше в історії. Враховуючи контекст війни в Україні та напруженість навколо Тайваню, цей крок є дуже провокаційним", – заявив капітан ВМС у відставці Брент Садлер.

Американські військові також офіційно підтвердили спільне патрулювання Росії та Китаю біля берегів Аляски. Але представник Північного командування США не уточнив кількість кораблів та заявив, що не розцінювали цей крок як загрозу.

За словами сенатора Дена Саллівана з Аляски, російсько-китайський патруль став нагадуванням про те, що США вступили в "нову еру авторитарної агресії".

На запит журналістів видання дипломати з Росії та Китаю не дали відповіді

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російський дипломат організовує регулярні паради на території країни НАТО. Генеральне консульство Росії на Шпіцбергені у кінці липня організувало третій парад на архіпелазі, що належить члену НАТО Норвегії. Регулярні паради на території норвезької групи островів почали проходити після призначення туди консулом Андрія Чемерила, якого пов'язують з російськими спецслужбами ГРУ. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини