Головна Новини Світ Росія Російський дипломат організовує регулярні паради на території країни НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський дипломат організовує регулярні паради на території країни НАТО

Генконсул РФ, який причетний до російської розвідки влаштовує паради на архіпелазі Шпіцберген, Норвегія.

6 серпня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Генеральне консульство Росії на Шпіцбергені у кінці липня організувало третій парад на архіпелазі, що належить члену НАТО Норвегії. Регулярні паради на території норвезької групи островів почали проходити після призначення туди консулом Андрія Чемерила, якого пов'язують з російськими спецслужбами ГРУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Barents Observer.

Російський дипломат організовує регулярні паради на території країни НАТО

Російський парад на архіпелазі Шпіцберген. Фото: The Barents Observer

Морський парад пройшов у селищі Баренцбург з нагоди Дня ВМФ Росії 30 липня. У параді взяли участь усі цивільні російські плавзасоби, яких усього було п'ять одиниць. На чолі параду був катер російського генконсула Чемерила. Усі кораблі були прикрашені російськими прапорами. На жодному з човнів не було норвезьких прапорів, які згідно з морськими звичаями повинні вивішуватися на знак поваги.

На сторінках у соцмережах генконсульства Росії заявили, що парад у Баренцбурзі "вже традиційний". Перший відбувся рік тому до Дня ВМС РФ, а другий парад пройшов 9 травня, чим шокував норвежців. Згідно з даними норвезької телерадіокомпанії NRK Андрій Чемерило не є звичайним дипломатом, а пов'язаний з військовою розвідкою ГРУ. Сам росіянин заперечує таку інформацію.

 

Шпіцберген — найпівнічніша територія Норвегії. Хоча Шпіцберген і перебуває під норвезьким суверенітетом він має унікальний договір від 1920 року, який дає іншим країнам використовувати ресурси острова. Наразі договором користується лише Росія. Росіяни тут живуть у населених пунктах Баренцбург і Піраміда. У Баренцбургу жило також багато українців, однак після повномасштабного вторгнення більшість з них залишила норвезький архіпелаг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія заявила про нахабство та неповагу, і тепер вимагає від Норвегії 440 млн рублів компенсації.

Також "Коментарі" писали, що Росія внесла Норвегію у список "недружніх дій". Норвегія відреагувала на такі заходи з боку РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини