Головна Новини Світ Китай Що у Парижі заявив Сі Цзіньпін про завершення війни РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Що у Парижі заявив Сі Цзіньпін про завершення війни РФ проти України

Сі Цзіньпін натякнув, що Китай сам шукатиме "хороші шляхи" завершення війни

6 травня 2024, 07:34 comments16098
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін, перебуваючи 5 травня в Парижі з візитом у рамках свого європейського турне, висловився про пошук Пекіном "добрих шляхів" для завершення війни Росії з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Figaro".

Що у Парижі заявив Сі Цзіньпін про завершення війни РФ проти України

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ звертає увагу, що китайський лідер віч-на-віч повторив тезу російських пропагандистів, назвавши повномасштабне вторгнення РФ в Україну — "українською кризою". І наголосив вплив війни на європейське суспільство.

"Ми розуміємо потрясіння, яке українська криза викликала для європейців. Китай не є джерелом цієї кризи, не є її стороною чи учасником", — запевнив Сі Цзіньпін.

Також глава КНР висловив сподівання, що мир і стабільність "швидко повернуться до Європи", і заявив про намір Пекіна "працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти добрі шляхи вирішення кризи".

У французькій столиці Сі Цзіньпін сьогодні, 6 травня, продовжить зустрічі з президентом країни Еммануелем Макроном та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — починаючи з 5 травня Сі Цзіньпін розпочав свій візит до низки європейських країн. Він уже перебуває з візитом у Франції. Далі глава КНР має намір вирушити до Сербії та Угорщини. За даними тих же США, у Китаю поки не проглядається бажання робити реальні кроки щодо схвалення української формули миру, на основі якої у середині червня відбудеться саміт у Швейцарії. Які очікування від європейської подорожі Сі? Чи може вона вплинути на сприйняття Китаєм російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого боїться Кремль перед мирним самітом у Швейцарії: що залежить від Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

небайдужий

6 травня 2024, 11:48

аналізуючи сучасне ставлення до України і до ситуації на фронті ( це СВО для раші, ООС для України, ні одна з воюючих сторін на дипломатичному рівні не визнала це війною - так лемет язиком про війну) - доля України, завершення вторгнення буде вирішуватись будь ким і ........... більше всього без України, можливе якесь представництво. Україна була "санітарною" зоною між одичалим сходом і цивілізованим Заходом! Згадайте слова Черчіля про росію, сказані в 1945 році (для заходу ссср звався коротко -росія)


Новини