Головна Новини Світ Китай Що змінив напад Ірану на Ізраїль: Китай озвучив офіційну позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінив напад Ірану на Ізраїль: Китай озвучив офіційну позицію

Глава МЗС КНР не назвав тип співпраці, яку Китай готовий розвивати з Іраном, але Пекін уже робив подібні обіцянки в минулому

16 квітня 2024, 08:52 comments2248
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін дав зрозуміти, що не засуджуватиме дії Ірану і готовий і надалі "неухильно продовжувати" співпрацю з Тегераном у різних сферах. Як передає портал "Коментарі", про це міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив іранському "колесу" Хосейну Амірабдоллахіану, пише Bloomberg.

Що змінив напад Ірану на Ізраїль: Китай озвучив офіційну позицію

Міністр закордонних справ КНР Ван І. Фото: із відкритих джерел

"Китай готовий неухильно розвивати практичну співпрацю у різних сферах з Іраном та сприяти більшому розвитку китайсько-іранських відносин", – заявив Ван І.

За його словами, Китай окремо підтримав позицію Ірану про те, що дії останнього проти Ізраїлю було "обмежено", оскільки країна нібито реалізує своє право на "самооборону".

Глава МЗС КНР не назвав тип співпраці, яку Китай готовий розвивати з Іраном, але Пекін уже робив подібні обіцянки у минулому.

Варто також звернути увагу, що китайський лідер Сі Цзіньпін пообіцяв поглибити зв'язки після зустрічі з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі в Пекіні. За кілька тижнів до цього США заявили, що посилять тиск на Китай, щоб він припинив купувати іранську нафту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іранська масована ракетно-дронова атака на Ізраїль у ніч на 14 квітня була виконана абсолютно в тому ж стилі, в якому Росія атакує Україну. Ось тільки захист в Ізраїлю, в тому числі завдяки допомозі союзницької авіації, був значно потужнішим. При цьому РФ відверто радіє загостренню Близького Сходу, вважаючи, що воно відверне увагу від війни в Україні. Але в США, схоже, навпаки, зрушиться нарешті з мертвої точки питання виділення зовнішньої допомоги (як Ізраїлю, так і Україні). Які основні висновки з близькосхідної ескалації можна зробити зараз? Які є варіанти розвитку подій у дедалі явнішому багаторівневому протистоянні демократичних та авторитарних світів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини