Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін «готує китайський народ до війни» - говорить радник з національної безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін «готує китайський народ до війни» - говорить радник з національної безпеки

Американський радник з нацбезпеки закликає посилити військову присутність США та проводить паралелі між Путіним і китайським лідером Сі Цзіньпіном.

4 січня 2023, 15:56 comments3255
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній радник національної безпеки часів президенства Дональда Трампа Герберт Реймонд Макмастер заявив, що президент Китаю Сі Цзіньпін "готує китайський народ до війни". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву від американського посадовця, яка прозвучала в ефірі телеканалу CBS.

Сі Цзіньпін «готує китайський народ до війни» - говорить радник з національної безпеки

Китай готується до нападу на Тайвань. Фото з відкритих джерел

Макмастер заявив, що США мають вжити усіх заходів та бути обережними з Китайською владою. Американець провів паралелі між російсько-українською війною та майбутнім нападом Китаю.

"Я вважаю, що нам слід бути обережними, щоб не віддзеркалювати, не потрапити в ті ж пастки, які ми зробили з Володимиром Путіним", – сказав Макмастер.

Максастер також додав, що Сі Цзіньпін у своїх останніх виступах відзначається агресивною риторикою та стверджує про великі жертви, на які має піти Китай для національної величі. Таким чином колишній радник національної безпеки США вважає, що лідер Китаю дав чітко зрозуміти, що він готовий захопити острів.

Американець закликає не дивитись на союзників, а самим робити перші кроки зі збільшення військової присутності в Азійсько-тихоокеанському регіоні.

"Я думаю, що насправді все навпаки. Якщо американці зроблять трохи більше, багато наших союзників наслідуватимуть їхній приклад і зміцнять свої оборонні можливості та потенціал", — говорить Макмастер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США отримали китайське попередження — авіаносець Китаю наблизився до американської військової бази.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, який назвав причину, чому Україна переможе у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини