Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін підтримав мирну конференцію щодо України, але назвав одну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін підтримав мирну конференцію щодо України, але назвав одну умову

Китай продовжує просувати мирні переговори щодо закінчення війни в Україні та закликає, що у них має взяти участь Росія.

16 квітня 2024, 12:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай підтримує мирну конференцію, яка зможе закінчити війну в Україні. Однак за словами китайського лідера, така конференція має відбутись за участю Росії на рівноправних умовах.

Сі Цзіньпін підтримав мирну конференцію щодо України, але назвав одну умову

Лідер Китаю Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц здійснив візит до Китаю, де зустрівся з Сі Цзіньпіном. Під час зустрічі політики обговорили війну в Україні, яку у Китаї називають "українською кризою".

"Лідери двох країн провели поглиблений обмін думками щодо "української кризи" та заявили, що Китай і Німеччина зобов’язуються дотримуватися цілей і принципів Статуту ООН", — йдеться в повідомлення МЗС КНР.

Зокрема країни виступили проти застосування ядерної зброї та закликали дотримуватись міжнародного гуманітарного права.

За підсумками зустрічі Сі Цзіньпін заявив, що Китай не є "стороною "української кризи", але просуває мирні переговори". За його словами, КНР підтримує мирне вирішення війни в Україні. Для цього Сі Цзіньпін закликав відмовитись від егоїстичних інтересів, уникати посилення ескалації та співпрацювати з Росією.

"Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, визнаної Україною і Росією та з рівноправною участю всіх сторін і справедливе обговорення усіх варіантів миру", — сказав лідер Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олаф Шольц розповів, що говоритиме з Сі Цзіньпіном про "справедливий мир в Україні".

Також "Коментарі" писали про Володимир Зеленського, який пояснив, чи готовий говорити з диктатором Росії Володимиром Путіним для закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини