Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін різко відреагував на ядерні погрози Путіна щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін різко відреагував на ядерні погрози Путіна щодо України

Сі Цзіньпін заявив, що важливо забезпечити захист цивільного населення

6 квітня 2023, 17:20 comments1665
Поділіться публікацією:

Глава Китаю різко відреагував на ядерні заявив Путіна щодо України. Він заявив, що "не можна допустити" в контексті війни проти України,  застосування цього типу зброї. Про це повідомив  французький президент Еммануель Макрон після переговорів із лідером КНР у Пекіні, пише SkyNews.

Сі Цзіньпін різко відреагував на ядерні погрози Путіна щодо України

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що переговори Макрона та Сі Цзіньпіна тривали півтори години. За підсумками президент Франції повідомив,  що лідер КНР  хоче "якнайшвидшого відновлення мирних переговорів" і закликає міжнародну спільноту не допустити "ескалації кризи".

А France 24 пише, що Сі Цзіньпін різко засудив бомбардування мирних жителів в Україні.

"Ми повинні забезпечити захист цивільного населення і не допустити застосування ядерної зброї", — заявив глава Китаю.

Окрім цього,  Макрон попросив його вплинути на Москву та натиснути на Кремль щодо необхідності дотримування міжнародних правил щодо нерозповсюдження ядерної зброї на тлі заяв про розміщення ядерних боєголовок у Білорусі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про ядерну зброю у Білорусі та про що говорить реакція Китаю. Китай проти розміщення ядерної зброї на території третіх країн Про це заявив представник Китайської Народної Республіки у Раді безпеки ООН, явно маючи на увазі намір РФ накачати "ядеркою" Республіку Білорусь. Крім того, Китай закликає скорочувати ризики ядерної війни та виступає проти нападів на атомні станції. На думку аналітика Фонду громадської дипломатії Олександри Решмеділової, історія з наміром Росії розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю (ТЯЗ) вказує на те, що влада РБ готова віддати свою територію під управління РФ.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

6 квітня 2023, 20:14

Ну, против ведения военных действий он не выступил...


Новини