Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін відвідає три країни Європи: дві з них не хочуть сваритися з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін відвідає три країни Європи: дві з них не хочуть сваритися з Путіним

Глава Китаю у травні зібрався у турне Європою

10 квітня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

На початку травня глава КНР Сі Цзіньпін відвідає декілька європейських країн. Зокрема, Францію, Сербію та Угорщину. Якщо Франція, особливо останнім часом, робить жорсткі заяви на адресу Росії, то Сербія та Угорщина спочатку вирішили посісти проросійську позицію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Szabad Europa".

Сі Цзіньпін відвідає три країни Європи: дві з них не хочуть сваритися з Путіним

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що лідер Китайської Народної Республіки прибуде до Франції 5 травня на два дні.

Після Франції Сі Цзіньпін планує відвідати Белград. Візит до Сербії анонсував президент Сербії Олександр Вучич ще наприкінці лютого, але тоді він не назвав точної дати. За інформацією видання, після Белграда голова КНР прибуде до Будапешта.

Два незалежні джерела видання підтвердили візит президента Китаю до Будапешта.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час візиту до Китаю глави МЗС РФ Сергія Лаврова знову зазвучали заяви про необхідність мирних переговорів щодо завершення війни в Україні. При цьому Лавров підкреслив, що Росія відкидає варіант урегулювання за формулою миру Зеленського, а його колега Ван І вкотре запевнив, що Китай нібито не має вигоди від цієї війни. Хоча ті ж самі США наголошують, що РФ і КНР в останні два роки серйозно поглибили співпрацю. Тим часом до Китаю збирається канцлер Німеччини Олаф Шольц, який має намір зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпінем для обговорення, зокрема, російсько-української війни. Про що говорить "китайське паломництво" представників РФ та Заходу? До чого воно може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини