Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін вирішив підтримати російську економіку на фоні санкцій Заходу: як допоможе Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін вирішив підтримати російську економіку на фоні санкцій Заходу: як допоможе Китай

Китай також готовий працювати з Вірменією, Білоруссю, Казахстаном і Киргизстаном, заявив Сі

24 травня 2023, 21:45
Поділіться публікацією:

Китай і Російська Федерація  готові твердо надавати  підтримку один одному  в "основних інтересах". 

 Сі Цзіньпін вирішив підтримати російську економіку на фоні санкцій Заходу: як допоможе Китай

Сі Цзіньпін і Путін (фото з відкритих джерел)

Про це сказав  лідер Китаю Сі Цзіньпін  керівнику російського уряду Михайлу Мішустіну сьогодні, — за повідомлення китайської державної телекомпанії CCTV, інформує CNN.

Журналісти  видання роблять наголос, що цього року двостороння торгівля КНР  та Росії сягатиме  нового рекордного рівня в 200 мільярдів доларів. Саме так  "Пекін кидає Москві економічний рятівний круг на тлі ізоляції та санкцій з боку Заходу".

Як продовжив китайський  лідер, дві країни  мають продовжити та вдосконалити економічну, торговельну та інвестиційну співпрацю, ще важливою для цих країн є подальша  консолідація  та розширення фундаментальної  співпраці в галузі   енергетики.  Ще очільник Китаю розповів, що обидві країни  будуть посилювати  координацію на багатосторонніх форумах, мова йде про ООН, Шанхайську організацію співробітництва, БРІК і G20.  

Китайський лідер заявляє, що Китай готовий співпрацювати з РФ та іншими країнами Євразійського економічного союзу, зокрема, з Вірменією, Білоруссю, Казахстаном і Киргизстаном. Це робитимуть  для того, щоб сприяти розбудові ініціативи "Один пояс — один шлях" і для формування більш відкритого регіонального ринку.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Китай обмежив продаж чіпів СШАВлада  Китаю обмежила  продажу мікросхем американської  компанії Micron, пояснивши, що це принесе "серйозні ризики" для кібербезпеки країни. Представники адміністрації Байдена  рахують, що це  рішення -  відповідь  Китаю  щодо позиції, яку  керівники  країн G7  виробили на саміті в Японії  щодо питання  зменшення залежності від  китайських виробників в  ланці критично важливих ланцюжків  поставок.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини