Головна Новини Світ Китай Торгова війна перейшла у новий етап: Китай обмежив продаж чіпів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгова війна перейшла у новий етап: Китай обмежив продаж чіпів США

В США припускають, що це може бути відповіддю Китаю на позицію, яку лідери країн G7 зайняли на саміті в Японії

23 травня 2023, 21:25 comments1036
Поділіться публікацією:

Влада  Китаю обмежила  продажу мікросхем американської  компанії Micron, пояснивши, що це принесе "серйозні ризики" для кібербезпеки країни.

Торгова війна перейшла у новий етап: Китай обмежив продаж чіпів США

Торгова війна між США та Китаєм (фото з відкритих джерел)

При цьому, як інформує Bloomberg,  представники адміністрації Байдена  рахують, що це  рішення -  відповідь  Китаю  щодо позиції, яку  керівники  країн G7  виробили на саміті в Японії  щодо питання  зменшення залежності від  китайських виробників в  ланці критично важливих ланцюжків  поставок.

Водночас, пише видання,  Сполучені Штати  серйозно стурбувались  рішенням  Пекіну  та хочуть навести взаємодію з китайським  урядом , щоб  пояснити  свою позицію.

За словами представника  Державного департаменту Метью Міллера,  дії проти Micron  є суперечливими в  твердженні   Пекіну,   що він "відкритий для бізнесу і прихильний прозорій нормативно-правовій базі". 

Представники адміністрації Байдена зазначають, що Сполучені Штати  ще мають намір  краще зрозуміти, які наслідки буде мати для країни  прийняте рішення.  В цей час американське Міністерство торгівлі  веде спілкування  з китайським урядом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що зміниться у світі після саміту G7 у ЯпоніїПісля саміту G7, що пройшов у Японії, де була чітко продемонстрована підтримка України і дані певні сигнали РФ і Китаю, з'явилася реакція останніх. Російське МЗС влаштувало на своїй офіційній сторінці справжню істерику щодо підсумків зустрічі лідерів "Великої сімки" та запрошених гостей, серед яких була і Україна. А заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун викликав посла Японії в Пекіні, щоб висловити протест щодо "ажіотажу навколо проблем, пов'язаних з Китаєм". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини