Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін знову вибухнув звинуваченнями на адресу США: що цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін знову вибухнув звинуваченнями на адресу США: що цього разу

Китайський лідер Сі Цзіньпін уперше так жорстко висловився на адресу Вашингтона

7 березня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін виступив із надзвичайно різкою критикою політики США, звинувативши Вашингтон в організації "кампанії з придушення Китаю". Як передає видання "Коментарі", свою досить різку заяву Сі Цзіньпін зробив на сесії Всекитайських зборів народних представників, які цитує The Wall Street Journal.

Сі Цзіньпін знову вибухнув звинуваченнями на адресу США: що цього разу

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Західні країни на чолі зі США надають проти нас всебічне стримування, оточення і придушення, що створює безпрецедентно серйозні виклики для розвитку нашої країни", — заявив Сі Цзіньпін.

WSJ зазначає, що раніше лідер Китаю не вдавався до прямої критики США у публічних виступах.

"Звинувативши Вашингтон у термінах холодної війни", пише видання, Сі Цзіньпін, схоже, вирішив використати націоналістичну риторику, властиву чиновникам нижчого рангу та державним китайським медіа.

Видання припускає, що своєю критикою лідер КНР намагається перекласти на Захід провину за власну політику, яка завдала серйозного удару економіці Пекіна. Зокрема, йдеться про жорсткі заходи боротьби з коронавірусом та тиск на технологічні компанії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китайська Народна Республіка (КНР) різко збільшила військовий бюджет. Це відбувається на тлі активних звинувачень на адресу КНР з боку США у наданні допомоги РФ у війні проти України. Білий дім не відкидає навіть, що Китай може піти на постачання зброї росіянам. Як КНР може поводитись на другому році широкомасштабної російської агресії проти України (десятого року власне неоголошеної війни)? Чи зможе Західний світ знайти потрібні аргументи – і не дати Пекіну відкрито стати на бік Москви, як це вже зробив Іран? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини