Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін зробив нову заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін зробив нову заяву про війну в Україні

Сі Цзіньпін зустрічався із прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Сторе

9 вересня 2024, 22:15 comments2796
Поділіться публікацією:

Китай продовжить сприяти політичному вирішенню війни в Україні, заявив голова КНР Сі Цзіньпін 9 вересня після зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Сторе, передає breakingthenews.

Сі Цзіньпін зробив нову заяву про війну в Україні

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

Сі Цзіньпін підкреслив, що Пекін продовжуватиме "сприяти миру та діалогу" і підтримувати пошук політичного рішення для війни між Росією та Україною. Китай, за його словами, заохочує будь-які зусилля, спрямовані на досягнення мирного врегулювання конфлікту, та висловив надію на створення сприятливих умов для політичного вирішення кризи через діалог.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай обурений новими обмеженнями експортуОфіційний Пекін заявив, що невдоволений новим голландським експортним контролем над інструментами для виробництва мікросхем ASML. 

Китай висловив свої претензії рішенню уряду Нідерландів розширити експортний контроль над обладнанням для виробництва мікросхем ASML. Уряд Нідерландів вже озвучив свою позицію, що розширить вимоги до ліцензування експорту обладнання компанії ASML, погодивши свої правила з експортними обмеженнями на ці машини, запровадженими в односторонньому порядку Сполученими Штатами у 2023 році.

У Пекіні систематично критикують стратегію Вашингтона щодо тиску на союзників, таких як Нідерланди та Японія, з метою змусити їх приєднатися до експортного контролю, спрямованого на обмеження доступу Китаю до найсучасніших мікросхем та обладнання для виробництва мікросхем. 

У міністерстві додали, що нідерландська сторона не повинна зловживати експортним контролем, уникати заходів, які шкодять китайсько-нідерландській співпраці в галузі напівпровідників, та захищати "спільні інтереси китайських та нідерландських підприємств".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини