Головна Новини Світ Китай Сі нагадав про свою обіцянку, натякнувши, що невдовзі чекає Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі нагадав про свою обіцянку, натякнувши, що невдовзі чекає Тайвань

Сі Цзіньпін оголосив Тайвань "недоторканною територією Китаю"

сьогодні, 11:22
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін підтвердив свою обіцянку домогтися "возз'єднання" з демократичним Тайванем. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву китайського лідера цитує державне агентство "Сіньхуа".

Сі нагадав про свою обіцянку, натякнувши, що невдовзі чекає Тайвань

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Тайвань є недоторканною територією Китаю", — заявив Сі Цзіньпін.

Він закликав "рішуче протистояти сепаратистській діяльності, спрямованій на незалежність Тайваню".

На урочистих зборах на честь 75-річчя заснування Китайської народної республіки 30 вересня Сі Цзіньпін у своїй промові наголосив на своїй рішучості домогтися "повного возз'єднання Батьківщини".

"Це незворотна тенденція, справа справедливості та загальне прагнення народу. Ніхто не може зупинити перебіг історії", — сказав він, виступаючи перед трьома тисячами людей, які зібралися в Будинку народних зборів у Пекіні.

День утворення КНР відзначається 1 жовтня.

Варто зазначити, Правляча Комуністична партія Китаю вважає Тайвань своєю територією, хоча ніколи нею не керувала, і дала обіцянку "з'єднатися" із самоврядною демократією, за необхідності навіть силою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Тайваню Лай Чин То вказав на суперечливу позицію Китаю щодо територіальної цілісності, якщо враховувати його агресивні наміри щодо Тайваню. У своїй заяві, опублікованій Reuters, Лай нагадав про історичні втрати Китаю на користь Росії, зокрема території, що відійшли до Російської Імперії за Айгунським договором 1858 року. Лай висловив думку, що якщо Китай справді прагне захисту своєї територіальної цілісності, йому слід вимагати повернення цих земель від Росії, особливо зараз, коли Росія переживає слабкий період.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини