Головна Новини Світ Китай Сі прийняв рішення про удар у відповідь: на який крок пішов Китай проти США
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі прийняв рішення про удар у відповідь: на який крок пішов Китай проти США

Китай ввів санкції проти США

20 травня 2024, 07:02 comments6043
Поділіться публікацією:

Китай наклав санкції на три американські оборонні компанії через продаж зброї Тайваню, коли на острові пройшла інавгурація нового президента. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Сі прийняв рішення про удар у відповідь: на який крок пішов Китай проти США

Китай. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, американським компаніям General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems та Boeing Defense, Space&Security заборонено здійснювати "імпортно-експортний" бізнес у Китаї.

Вищим керівникам усіх трьох компаній заборонено в'їзд до Китаю, їх дозволи на роботу будуть анульовані, а також їх статус гостя та заявки на проживання не будуть схвалені.

Це одне з обмежень, яке оприлюднило китайське державне інформаційне агентство Xinhua з посиланням на міністерство торгівлі країни.

У понеділок Лай Цінде прийняв присягу як президент Тайваню, ознаменувавши початок історичного третього терміну поспіль для правлячої на острові Демократичної прогресивної партії, яка відстоювала демократію всупереч рокам загроз з боку авторитарного Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай значно збільшив у Росію експорт нітроцелюлози. Це матеріал подвійного призначення, який можна використовуватиме боєприпасів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – завершився дводенний візит російської делегації, очолюваної диктатором Володимиром Путіним до Китаю, який допомагає економіці РФ утриматися на плаву, незважаючи на санкції, а також забезпечує країну-агресора товарами подвійного призначення, які можна використовувати у військових цілях. Сторони традиційно висували претензії Заходу та говорили про зміцнення зв'язків Пекіна та Москви. При цьому фінансово-економічні аспекти, які сподівався просунути Кремль, схоже були проігноровані Китаєм. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" підсумки путінського візиту до Китаю, розповівши, чи справді відбувається потужне зближення КНР та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини