Головна Новини Світ Китай США підозрюють, що Китай стежить за американцями: з'явилися подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США підозрюють, що Китай стежить за американцями: з'явилися подробиці

ФБР припускає, що Китай використовує штучний інтелект для стеження

26 грудня 2023, 20:05
Поділіться публікацією:

Співробітники  американського Федерального бюро розслідувань  підозрюють  Китай у  тому, що, країна використовує штучний інтелект, щоб    стежити  за  жителями США  в масштабах, які "не були можливі ніколи раніше". Про це повідомляє  The Wall Street Journal.

США підозрюють, що Китай стежить за американцями: з'явилися подробиці

ФБР підозрює Китай у використанні штучного інтелекту (фото з відкритих джерел)

Журналісти  нагадують,  що ще в  липні 2018 року  працівник корпорації Apple Сяолан Чжан  поїхав до аеропорту Сан-Хосе, Каліфорнія, щоб  звідти вилетіти  рейсом в Пекін. Він  залишив контрольно-пропускний пункт у терміналі B, коли його  мандрівку раптом  зупинили федеральні агенти.

Після  візиту  служби безпеки Apple Чжана  арештували та звинувачували в тому, що він викрав  комерційну  таємницю, пов’язану  з програмою автономного керування компанії.

"Це була сутичка в безперервній тіньовій війні між США та Китаєм за перевагу в області штучного інтелекту. Два суперники намагаються вирватися вперед у освоєнні технології з потенціалом змінити економіку, геополітику та війну", — стверджує видання.

Зазначають, що  саме штучний інтелект знаходивсь в  переліку  критично важливих технологій Сполучених Штатів, які необхідно захищати ФБР, бо і в Китаї  помістили  його до списку технологій, в яких  китайські дослідники  мали б бажання  досягнути прориву до 2025 року. Можливості ШІ в Китаї  вже вважають  великими, проте  недавно співробітники  американської  розвідки   оприлюднили нові попередження.

"ФБР та інші агентства вважають, що замість того, щоб просто викрадати комерційні таємниці, Китай може використовувати штучний інтелект для збору та накопичення даних про американців у масштабах, які ніколи раніше не були можливими", -  сказано в публікації.

Як стверджують журналісти, проблема тільки   цього річ  наскільки  загострилась, що  керівник ФБР і  керівники розвідок країн Заходу  зустрічались восени з  співробітниками цієї технологічної галузі. В Америці існує думка, що китайська верхівка може використати зібрані особисті дані, щоб ідентифікувати  шпигунів зі США, і не тільки це.

"Китай може використати штучний інтелект, щоб створити досьє практично на кожного американця з деталями, починаючи від їхніх медичних записів до кредитних карток і від номерів паспортів до імен та адрес їхніх батьків і дітей. Візьміть ці досьє та додайте кілька сотень тисяч хакерів, які працюють на китайський уряд, і ми отримаємо жахливу потенційну загрозу національній безпеці", — попереджує екс- генеральний юрисконсульт Агентства національної безпеки Гленн Герстелл.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія і Китай можуть створити військовий альянс

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

СІ

26 грудня 2023, 23:38

Доходять чутки, що в Китаї підозрюють, що США стежать за Китаєм. Блять новина


Новини