Головна Новини Світ Китай Стали відомі подробиці «мирного плану» Китаю: війна має закінчитися влітку 2023-го
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці «мирного плану» Китаю: війна має закінчитися влітку 2023-го

Згідно з результатами моделювання китайських спецслужб, війна в Україні завершиться приблизно влітку 2023 року, і Росія матиме перевагу

9 березня 2023, 08:08 comments13760
Поділіться публікацією:

"Мирний план" завершення російсько-української війни, який останнім часом активно просуває Пекін, влаштовує завершення війни вже цього літа. Причому завершення війни має відбутися за тих умов, які більше потроюють Кремль. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "nikkei.asia".

Стали відомі подробиці «мирного плану» Китаю: війна має закінчитися влітку 2023-го

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Журналісти вважають, що за несподіваною "мирною пропозицією" від Китаю, ймовірно, стоїть прогноз китайських військових експертів про те, що війна закінчиться влітку цього року. Зокрема, кілька місяців тому в Пекіні було опубліковано доповідь провідного аналітичного центру.

У виданні пов'язують раптову зміну позиції Китаю саме з цією доповіддю.

Академія військових наук (AMS) підпорядковується безпосередньо Народно-визвольній армії.

Вона регулярно надає рекомендації та звіти Центральної військової комісії Комуністичної партії, вищому органу, який приймає рішення щодо збройних сил Китаю. Академію очолює урядовець на рівні кабінету міністрів.

У грудні AMS завершила симуляцію конфлікту в Україні, внаслідок якої, за словами джерел, близьких до китайського уряду, було зроблено дивовижний висновок.

Згідно з результатами моделювання, війна завершиться приблизно влітку 2023 року, і Росія матиме перевагу.

Як російська, так і українська економіки будуть надто виснажені, щоб продовжувати війну після літа, йдеться у звіті.

Цілком можливо, що результати були спотворені на користь Росії, щоб догодити керівництву Китаю, яке орієнтується на Москву.

Вислухавши прогноз AMS, Пекін розробив мирну пропозицію до річниці війни. Воно спрямоване досягнення трьох цілей, включаючи відновлення відносин із Європою.

Пекін вважає, що Європа все ще відкрита для прямих інвестицій та передачі технологій Китаю, а покращення відносин із регіоном призведе до економічного відновлення.

Читайте на порталі "Коментарі" — Китайська Народна Республіка (КНР) різко збільшила військовий бюджет. Це відбувається на тлі активних звинувачень на адресу КНР з боку США у наданні допомоги РФ у війні проти України. Білий дім не відкидає навіть, що Китай може піти на постачання зброї росіянам. Як КНР може поводитись на другому році широкомасштабної російської агресії проти України (десятого року власне неоголошеної війни)? Чи зможе Західний світ знайти потрібні аргументи – і не дати Пекіну відкрито стати на бік Москви, як це вже зробив Іран? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kpv03

9 березня 2023, 13:22

китайська хитра рожа

kpv03

9 березня 2023, 13:22

хитра китайська потвора

ivan

9 березня 2023, 10:57

NATO....вже зобовязано бути з УКРАЇНОЮ....

morrison

9 березня 2023, 09:47

"Цілком можливо, що результати були спотворені на користь Росії, щоб догодити керівництву Китаю, яке орієнтується на Москву." — а ваш опус на догоду кому створено?

ВЛАДИМИР

9 березня 2023, 09:16

...ФИГНЯ ВСЁ ЭТО УКРАИНА НЕ ПОЙДЁТ НА ПОТЕРЮ СВОИХ ТЕРРИТОРИЙ,А РОССИЯ НЕ ПОЙДЕТ НА ПРОСТО ВЫХОД(ОТВОД) СВОИХ ВОЙСК...ТАК ЧТО ВОЙНА БУДЕТ ....ПАКА ОСЛИК НЕ СДОХНИТ ИЛИ ТЕЛЕГА СЛОМАЕТСЯ...


Новини