Головна Новини Світ Китай Стало відомо, чи зможе Китай реально вплинути на Росію і припинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи зможе Китай реально вплинути на Росію і припинити війну

Так званий мирний план Китаю нереально виконати, він не зупинить війну

сьогодні, 17:26
Поділіться публікацією:

Китай намагається використовувати свої "мирні ініціативи" як альтернативу політиці Сполучених Штатів та колективного Заходу, про це в ефірі Freedom заявив політолог Антон Кучухідзе.

Стало відомо, чи зможе Китай реально вплинути на Росію і припинити війну

Китай

Він нагадав, що раніше міністр закордонних справ Китаю Ван Ї повідомив про намір КНР, Бразилії та інших країн глобального Півдня створити платформу "Друзі миру" для врегулювання війни в Україні. Проте, як зазначив Кучухідзе, пропозиції, що містяться у цьому "мирному плані", нереальні до виконання, а Росія ніколи не дотримуватиметься його пунктів. Він також додав, що вимоги не розширювати зону бойових дій виглядають нелогічно, оскільки саме Росія є головним джерелом розширення цієї зони.

Кучухідзе підкреслив, що Китай та Бразилія часто посилаються на Статут ООН, у якому прописані принципи територіальної цілісності та суверенітету, але Росія порушує всі ці принципи. Саме тому, каже експерт, можна поставити під сумнів справжні наміри Китаю та Бразилії. Вони не вживають жодних заходів по відношенню до стримування саме Росії.

Політолог вважає, що Китай використовує ці ініціативи лише як інструмент протиставлення політиці США та Західних країн, водночас підтримуючи Росію політично та економічно. Для Китаю важливо скупити ресурси в Росії за зниженими цінами, отримуючи вигідні економічні позиції.

Кучухідзе також зазначив, що Китай діє в рамках власних зовнішньополітичних та економічних інтересів, а не для започаткування реальних мирних перемовин. Він нагадав, що Україна закликала Китай долучитися до глобального Саміту миру, але ця пропозиція була проігнорована.

За словами політолога, якби Китай дійсно хотів миру, він би застосував економічний тиск на Росію. Кучухідзе висловив сумніви в лідерських амбіціях Китаю, вважаючи, що він не може вплинути на поведінку свого головного союзника – Росії.

Кучухідзе також вказав на те, що Китай і надалі використовуватиме свій "мирний план" як інструмент для геополітичних маневрів, але це не призведе до реальних змін на полі бою чи до серйозних перемовин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ сказали, на яких умовах готові почати спілкування з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини