Головна Новини Світ Росія У РФ сказали за яких умов готові говорити з Києвом про припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ сказали за яких умов готові говорити з Києвом про припинення війни

У РФ сказали, що готові до переговорів із Україною, якщо отримають «конструктивні пропозиції»

сьогодні, 16:07
Поділіться публікацією:

Наразі у Росії не бачать можливостей для того, щоб провести прямі контакти з Україною щодо припинення війни. Зокрема, про це заявив заступник міністра закордонних справ країни-агресора РФ Сергій Рябков.

У РФ сказали за яких умов готові говорити з Києвом про припинення війни

Переговори України і РФ

"Ми не бачимо можливостей для будь-яких прямих контактів з Києвом, але при цьому неодноразово наголошували, що Росія була і залишається відкритою до політико-дипломатичного вирішення конфлікту. Ми вітаємо висунення конструктивних та змістовних пропозицій від усіх країн, якщо вони враховують інтереси всіх сторін ", — сказав Рябков.

При цьому він повідомив, що Росія має намір обговорити питання війни в Україні на саміті БРІКС, який відбудеться в Казані, адже нібито там обговорюють важливі питання світового порядку денного. Рябков заявив, що РФ використовує цей майданчик, щоб пояснити учасникам саміту "причини української кризи".

"У БРІКС обговорюються всі актуальні питання міжнародного порядку денного. Зрозуміло, ситуація в Україні — одне з них. Ми нічого не приховуємо. Навпаки, ми використовуємо і цей майданчик для показу того, що і чому робиться, у чому корінні причини конфлікту", — заявив Рябков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Україна та Росія просто фігури на шахівниці, по якій грають США та Китай, вважає політтехнолог Олексій Голобуцький. При цьому, на його переконання, формування Китаєм міжнародної платформи "Друзі світу", на противагу коаліції "Рамштайн", стало контрастним маркером для сутності глобальних процесів. На думку експерта, коли в рамках мирних переговорів йтиметься про якісь поступки – це будуть не поступки України чи Росії Україні. Це будуть поступки Китаю Америці чи Америці Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tass.ru/

Новини