Головна Новини Світ Китай Стало відомо, до якого завершення війни в Україні прагне Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, до якого завершення війни в Україні прагне Китай

Китай хоче за будь-яку ціну завершення війни в Україні, при цьому інтереси Києва для нього не грають жодної ролі

сьогодні, 11:51
Поділіться публікацією:

Китай прагне до якнайшвидшого завершення війни між Росією та Україною, що свідчить про його небажання затягувати конфлікт. Як зазначив в ефірі Freedom експерт Української асоціації китаєзнавців, доцент кафедри міжнародних відносин НаУКМА Дмитро Єфремов, Пекін з самого початку виступає за швидке врегулювання війни, навіть якщо це не призведе до справедливого результату.

Стало відомо, до якого завершення війни в Україні прагне Китай

Китай і Україна

За його словами, якби Китай влаштовувала затяжна війна, він не закликав би так активно до мирних переговорів.

"Якби Китай влаштовувала уповільнена війна, він не намагався б домогтися якихось мирних переговорів між Росією та Україною, принаймні не настільки активно закликав би до врегулювання цього конфлікту. Або б почергово міняв свої акценти, пріоритети та країни, які підтримує. Однак від самого початку Китай прагне до того, щоб цей конфлікт було вирішено не справедливо, а просто — за будь-яку ціну”, — сказав Єфремов.

Експерт також підкреслив, що Китай не зацікавлений у відновленні територіальної цілісності України чи досягненні справедливого миру. Його турбує те, щоб війна не впливала негативно на його партнерські відносини з іншими країнами, зокрема з ЄС, для якого Китай є важливим торговельним партнером.

Китай стикається з труднощами у стосунках з Європою через звинувачення у перевиробництві та надмірно низьких цінах на товари, що створює напруженість між країнами. Окрім цього, європейські лідери постійно порушують тему російської агресії під час зустрічей з китайськими представниками, що створює для Пекіна додатковий дискомфорт.

Таким чином, Китаю вигідніше зберегти конфлікт у замороженому стані, щоб уникнути додаткових ускладнень у відносинах з іншими країнами.

"Тому в цьому сенсі можна констатувати, що війна для нього незручна, а заморожування конфлікту — зручне”, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай навіть розробив так званий "мирний план" для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини