Головна Новини Світ Китай Стало відомо, що Китай постачає Росії для війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що Китай постачає Росії для війни в Україні

Пекін експортував до Росії на $225 млн кераміки, яка використовується в бронежилетах

24 липня 2023, 16:28
Поділіться публікацією:

За публічними заявами про нейтральний статус Китаю все ж таки ховається таємна підтримка Росії у війні проти України. За 17 місяців з початку повномасштабної війни Пекін продав Росії, зокрема, бронежилети, оптичні приціли для тепловізорів і дрони. Усе це окупанти активно використовують у війні проти України. Водночас імпорт китайських товарів в Україну різко знизився. Як інформує портал "Коментароі", про це пише "Politico".

Стало відомо, що Китай постачає Росії для війни в Україні

Росія та Китай. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ, зазначає, цього року Росія імпортувала з Китаю безпілотників на понад $100 млн – це у 30 разів більше, ніж Україна. Також Китай експортував до Росії на 69% більше кераміки, яка використовується в бронежилетах, – на понад $225 млн. Експорт китайської кераміки в Україну впав на 61% – лише до $5 млн. Про це свідчать дані китайської та української митниць.

Одна з китайських компаній, яка, імовірно, постачає Росії товари, має назву Shanghai H Win. На фото, опублікованих на сайті компанії, зображений високого чоловіка, який оглядає бронежилети на заводі. У підпису до фото йдеться, що це клієнт Shanghai H Win. Журналісти припустили, що цей чоловік – росіянин.

Представник компанії сказав, що Shanghai H Win не дозволяють експортувати напряму до Росії, поки китайські військові не видадуть сертифікат і не отримають документальне підтвердження кінцевого клієнта. Однак, у компанії не змогли пояснити журналістам, хто це, а згодом фото загадкового клієнта зникло з сайту Shanghai H Win.

Журналісти також дізналися, що сотні тисяч бронежилетів і касок у Shanghai H Win закупила російська підставна фірма "Сільва", зареєстрована в Бурятії. А російська компанія "Ріка" закупила тепловізорів на $11 млн.

Інша російська компанія "Легіттелеком" закупила 100 тисяч касок у Shanghai H Win і стільки ж форми – у Deekon Shanghai. Фірма "Позитрон", зареєстрована у російському Ростові, в листопаді та грудні 2022 року імпортувала "шоломи для страйкболу", кераміку і дрони на понад $60 млн від китайської компанії Beijing KRNatural.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку гру веде Китай із Росією – що стримує Захід від потужнішої підтримки України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини