Головна Новини Світ Китай Стало відомого, яку мету переслідує Китай. Що задумав союзник Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомого, яку мету переслідує Китай. Що задумав союзник Росії

Китай здійснює кроки, щоб досягти статусу країни №1 у світі та мати змогу конкурувати зі Сполученими Штатами, заявив в коментарі 24 каналу політолог-міжнародник Руслан Осипенко

28 березня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Китай має намір посилити економіку своєї країни таким чином, щоб перемогти навіть Сполучені Штати та стати лідером у світі, вважає Осипенко.

Стало відомого, яку мету переслідує Китай. Що задумав союзник Росії

Китай і США

За його словами, Пекін уже розпочав робити низку кроків, які його можуть привести до кінцевої мети. Правда, додає експерт, наразі ситуація для Китаю не надто оптимістична, адже країна має суттєві економічні проблеми та розірвані глобальні логістичні ланцюги. Наразі, відзначає експерт, Китай робить кроки для того, щоб відновити економічну стабільність.

Окрім того, в планах Пекіну встановлення контролю над Тайванем, але не військовим шляхом. Щоб цього досягти, Китай хоче взяти під контроль Росію, зробити її максимально залежною від себе, а потім із сильної позиції виходити на перемовини із Сполученими Штатами.

Як відзначив Осипенко, китайські банки почали відмовлятися бути такими собі хабами для російських компаній, які знаходяться під санкціями. При цьому йде затримка із розрахунками за нафту. До того всього Китай продовжує будівництво на російських територіях, які начебто країна-агресор здала в оренду КНР. Проте туди масово переселяються китайці.

Тобто, підкреслив експерт, Китай робить все для того, щоб поглибить від нього залежність Росії. Головне завдання, додає він, зробити так, щоб Москва не змогла більше приймати самостійно ні політичних, ні економічних рішень. На думку експерта, як тільки Пекін зможе досягнути цієї мети, то неодмінно використає цей інструмент на переговорах зі Сполученими Штатами, під час яких буде йти мова про поділ світу на сфери впливу.

І ще, відзначає політолог, зараз між США та Китаєм іде конкуренція за влив на країни Глобального Півдня. Хто зможе їх перетягнути на свою сторону, той і переможе. Зараз, Пекін саме перед цими країнами намагається грати роль миротворця у воєнному конфлікті між Україно та Росією, щоб заручитися їх підтримкою.

Так, додає політолог-міжнародник, Китай планує отримати статус країни №1 у світі, перегнавши у цьому США і малими кроками йде до цієї мети.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай запропонував провести мирну конференцію по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини